V Stožicah padla tudi Kuba (VIDEO)

Odbojka 20. Jun 202422:20 > 22:52 0 komentarjev
Slovenija - Kuba
Foto: Aleš Fevžer

Slovenski odbojkarji so dobili tudi drugo tekmo lige narodov v ljubljanskih Stožicah. V napetem obračunu so s 3:2 ugnali Kubance.

Slovenci in Kubanci so si izmenjali prve štiri nize. Slovenija je dvakrat povedla, a Kuba je vedno našla odgovor. V četrtem nizu so imeli varovanci Gheorgheja Cretuja na voljo tudi nekaj zaključnih žog, ki jih niso izkoristili.

Srečanje se je zavleklo v peti niz, kjer so bili Slovenci bolj zbrani in ga dobili s 15:8.

Kar pet Slovencev je doseglo dvomestno število točk. Najboljši je bil Tonček Štern z 19, Klemen Čebulj jih je dodal 17, Jan Kozamernik 14, Alen Pajenk in Tine Urnaut pa po 11. Pri Kubi jih je Marlon Yant Herrera dosegel 20.

V petek bodo imeli prost dan, v soboto pa se bodo merili z Italijani, s katerimi se skupaj s Poljaki borijo za prvo mesto po prvem delu lige. Azzurri v Ljubljano niso prišli z vsemi najboljšimi, a tudi njihova “rezervna” ekipa je spoštovanja vredna.

Slovenija – Kuba 3:2 (22, -20, 21, -29, 8)

Peti niz:

Slovenija je premagala Kubo! Peti niz je dobila kar s 15:8.

Četrti niz:

Kubanci so izsilili odločilni peti niz. V četrtem sta reprezentanci odšli v podaljšano igro, ki so jo dobili gostje z 31:29.

Tretji niz:

Tretji niz je bil izjemno izenačen in napet, ključno prednost pa so si Slovenci priigrali povsem ob koncu. Po znižanju Kube na 20:19 so namreč dobili štiri zaporedne točke ob servisu Alena Pajenka, niz pa osvojili s 25:21.

Drugi niz:

Kubanci so se pobrali po slabšem začetku in v drugem nizu z dominantno predstavo izenačila na 1:1 v nizih. Ključen je bil predvsem začetek, Slovenci so dobili prvo točko, naslednjih sedem pa Kubanci.

Prvi niz:

Slovenci so vodili celoten prvi niz. Hitro so povedli za tri točke (5:2), prednosti pa niso več izpustili iz rok. Prvi niz je varovancem Gheorgheja Cretuja pripadel s 25:22.

Liga narodov, tretja turnirja (Ljubljana, Manila):

Četrtek, 20. junij

Nemčija – Kanada 0:3
Iran – Nizozemska 3:2
Brazilija – ZDA 2:3
Bolgarija – Italija 0:3
Kuba – Slovenija 2:3

Standings provided by Sofascore

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!