Od Oblaka boljša le dva

Nogomet 14. Sep 20217:39
Jan Oblak je pri videoigri Fifa 22 najbolje ocenjeni vratar. Foto: Guliverimage

Pri podjetju EA Sports so razkrili, kateri nogometaši so najbolje ocenjeni v novi izdaji videoigre Fifa. Slovenski vratar Jan Oblak z oceno 91 zaseda visoko tretje mesto med vsemi, pred njim sta le Lionel Messi in Robert Lewandowski.

Določanje ocene nogometašev vsako leto še pred izidom videoigrice Fifa vsako leto dvigne veliko prahu. Na spletnih omrežjih se namreč velikokrat pojavljajo dileme, ali je ocenjevanje pravično, velikokrat se razvijajo debate, da bi si nekateri igralci zaslužili nižjo, spet drugi pa višjo številko.

V novi izdaji te priljubljene igre z letnico 2022, ki bo na trgu dostopna od prvega oktobra naprej (s prednaročili pa že od 27. septembra) je najbolje ocenjen Argentinec Lionel Messi. Prišlek pri Paris Saint-Germainu je prejel oceno 93, kar je za eno višje od drugega Poljaka Roberta Lewandowskega.

Na tretjem mestu je pet nogometašev, med katerimi se je znašel tudi škofjeloški ponos Jan Oblak. Član Atletica iz Madrida je z oceno 91 v elitni družbi, saj so enak rejting prejeli še Portugalec Cristiano Ronaldo, Belgijec Kevin de Bruyne, Francoz Kylian Mbappe in Brazilec Neymar.

Pri EA Sports so končno oceno pri Oblaku sestavili iz naslednjih številk: za skoke in parade je prejel oceno 87, za reflekse 90, za igro z nogo 78, za postavljanje (pozicioniranje) 90, za hitrost 50 in za igro z rokami kar 92. S skupno 91 je najboljši vratar med vsemi ocenjenimi v videoigri, za njim sta zaostala Nemca Manuel Neuer in Marc Andre ter Stegen (oba 90) ter Gianluiggi Donnarumma, Ederson, Alisson in Thibaut Courtois (vsi po 89). Od preostalih Slovencev je najvišje vratar milanskega Interja Samir Handanović, ki z oceno 85 zaseda skupno 28. mesto med vsemi nogometaši.