Odlična forma Zahovića na začetku nove sezone

Nogomet 17. Jul 202219:38
Luka Zahović. FOTO: Guliverimages.

Potem ko je za Pogon Szczecin zadel že v kvalifikacijah za evropsko konferenčno ligo, je Luka Zahović danes z golom odprl tudi novo sezono poljskega prvenstva in Pogonu pomagal do zmage nad Widzewom Lodžem z 2:1.

Luka Zahović je na začetku nove sezone očitno v odlični strelski formi. Danes je za Pogon v polno meril tik pred koncem prvega polčasa, ko je izenačil rezultat na 1:1. Widzew Lodž je v vodstvo prišel sredi prvega polčasa. Pogon je v drugem polčasu prišel do še enega gola in zmage, nekdanji napadalec Maribora pa je bil na igrišču do 82. minute. Takrat je bil na semaforju že izpisan končni rezultat.

Pogon, ki je bil v prejšnji sezoni poljski tretji, je sezono sicer odprl že pred desetimi dnevi z nastopom v 1. krogu kvalifikacij za konferenčno ligo in brez težav preskočil islandski KR. Doma je na prvi tekmi zmagal s 4:1 (v gosteh je izgubil z 0:1), gol na tej tekmi pa je zabil tudi Zahović, ki je po treh nastopih v novi sezoni že pri dveh zadetkih.

26-letni Zahović je za Pogon v 33 nastopih v vseh tekmovanjih dosegel 11 golov. V prvi sezoni na Poljskem, kamor je prišel iz Maribora, je bil precej manj učinkovit. V 27 nastopih je zadel le trikrat.