Odmeven prestop Gnezde Čerina, odhaja h grškemu velikanu

Nogomet 2. Jul 202220:52 > 21:09 0 komentarjev
Adam Gnezda Čerin se seli v Grčijo.

Nekoliko nepričakovano je odjeknila novica, da slovenski reprezentant Adam Gnezda Čerin odhaja v nov klub. Okrepil je velikana grškega nogometa Panathinaikos iz Aten.

Kariera Adama Gnezde Čerina se še naprej vzpenja. Potem ko se je v zadnjem obdobju ustalil kot reden član začetne enajsterice slovenske reprezentance, je 22-letnemu vezistu zdaj uspel velik met. Prestopil je v vrste grškega Panatninaikosa.

Gnezda Čerin, ki je v zadnjih dveh letih kot posojen član nemškega Nürnberga uspešno igral za Rijeko, je postal njegov polnopravni član. S Panathinaikosom je podpisal štiriletno pogodbo, Grki naj bi zanj odšteli 700 tisoč evrov.

Gneda Čerin je nase prvič opozoril kot član Domžal, iz katerih je leta 2019 za 1,1 milijona evrov prestopil v Nürnberg, pri katerem se ni najbolje znašel, potem pa vzpon dočakal pri Rijeki, za katero je v dveh letih odigral 73 tekem in z njo nastopil tudi v ligi Europa.

Panathinaikos je ob Olympiakosu eden od dveh največjih grških klubov, do zdaj je bil 20-krat državni prvak, a na nov naslov čaka že od daljnega leta 2010. V prejšnji sezoni je v prvenstvu končal na četrtem mestu.