Oglasil se je Marko Šuler in razkril usodo Karanovića

Nogomet 10. Nov 202119:15 > 19:17 1 komentar

V nogometnem klubu Maribor so na zimski premor odšli zelo mirno. Vijolice so spet takšne, kot so bile v tistih najboljših časih, pragmatične in rezultatsko uspešne. Za to ima veliko zaslug začasni trener Mariborčanov Radovan Karanović, ki uživa tudi zaupanje športnega direktorja Marka Šulerja. Slednji je v pogovoru za klubsko spletno stran že razkril tudi ime povratnika v slačilnico kluba iz štajerske prestolnice.

“Pod njegovim vodstvom je ekipa na tisti poti, ki smo jo videli in začrtali pred sezono. Še zdaleč pa ta razvojna pot ni končana. Radovan Karanović je profesionalec, klubski človek, ki je bil v vsakem primeru naša želja, da ga priključimo k delu z moštvom. Po rezultatih in dogajanjih na igrišču je težko reči kaj drugega kot izraziti zadovoljstvo ter nameniti pohvale za storjeno, saj zadeve peljemo v pravo smer,” je v pogovoru za klubsko spletno stran pojasnil Marko Šuler.

Radovan Karanović je kot začasni trener Maribor vodil na osmih tekmah. Petkrat je zmagal, dvakrat remiziral, izgubil pa samo pokalno četrtfinalno tekmo z Domžalami.

“Zaenkrat smo v klubu zelo zadovoljni z njegovim delom, pospešenega iskanja trenerja ni oziroma to ni potrebno. Do nadaljnjega bo na klopi Radovan Karanović, ostale zadeve so potisnjene v ozadje,” še dodaja športni direktor Maribora in dodaja, da je sicer še vedno odprto vprašanje trenerske licence, saj Karanović še ni pridobil zahtevane licence Uefa PRO.

Vrnitev branilca, ki je poleti razjezil športnega direktorja

V nadaljevanja pogovora je nekdanji odlični branilec Maribora in slovenske reprezentance predstavil tudi zanimivo kadrovsko okrepitev: “Imamo primanjkljaj na štoperskih položajih, tako da smo tukaj iskali rešitve. Sklenjen je dogovor, da se moštvu priključi Luka Uskoković. Fant, ki je povlekel vmesne poteze po lastni presoji in spoznal veliko napako, jo tudi priznal ter sprejel posledice. Čeprav sem poleti bil jezen, je treba osebno razmišljanje potisniti na stran. V ospredju mora biti športni motiv in v tem primeru Luka ima kakovost, kar je tudi dokazal.”

Luka Uskoković (na sliki levo) se vrača v Ljudski vrt. Fot: Jure Banfi

Luka Uskoković je bil v Mariboru od svojih najstniških let, na Štajersko je prišel že pri svojih 18 letih. Črnogorec poleti ni želel podaljšati pogodbe z vijolicami, Marko Šuler pa je ob tem dejal: “Ne vem, ali nekateri fantje razumejo trenutno stanje na tržnici. Štirim so bile ponujene pogodbe, a jih niso sprejeli. Maribor drugič ne ponuja, pokliče le enkrat.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje