Konec je! Oglasil se je Messi: Odhajam v Miami

Nogomet 7. Jun 202321:13 3 komentarji
Lionel Messi se seli v ZDA. FOTO: Guliverimages.

Lionel Messi je končal namigovanja o svoji prihodnosti in potrdil govorice, ki so po svetu zaokrožile danes. "Izbral sem Miami," je sporočil argentinski nogometni superzvezdnik. Njegov prihod so medtem potrdili tudi pri Inter Miamiju.

“Odločil sem se. Odhajam v Miami. Potrebno je urediti še nekaj stvari, ni še stoodstotno, ampak kariero bom nadaljeval tam,” je Lionel Messi povedal v intervjuju za španska časopisa Mundo Deportivo in Sport ter tako precej hitreje od pričakovanj končal namigovanja o svoji prihodnosti. Očitno je posel dokončno zaključen, njegov prihod so medtem namreč potrdili tudi pri Inter Miamiju.

“Po tem, ko sem osvojil svetovno prvenstvo, vrnitev v Barcelono pa ni bila mogoča, je napočil čas, da se preselim v ZDA in v nogometu uživam na drugačen način. Želim uživati v nekoliko bolj sproščenem okolju,” je povedal sedemkratni dobitnik zlate žoge, ki je imel na mizi tudi ponudbo iz Savdske Arabije.

Al Hilal naj bi prav danes poskusil še enkrat in Argentincu ponudil triletno pogodbo v višini kar milijarde in pol evrov, a ga očitno ni prepričal.

Posel, v katerem sodelujeta tudi Apple in Adidas

Z Interjem iz Miamija se je Messi spogledoval že nekaj časa in bil velika želja tamkajšnjega lastnika Davida Beckhama.

Kako je Miamiju uspel zagotovo največji prestop v ZDA po Brazilcu Peleju, ki je tam igral med letoma 1975 in 1977, še ni znano, a naj bi Messi na Florido prišel v zapletenem poslu, v katerem sodelujeta dva največja partnerja lige. Podjetji Apple in Adidas.

Od prvega naj bi Argentinec prejel odstotek naročnin za Apple TV, ki si lasti pravice lige MLS, in bodo z njegovim prihodom seveda poskočile v nebo.

Medtem ko naj bi mu Adidas, s katerim ima Messi že tako ali tako podpisano doživljenjsko pogodbo, opremlja pa tudi vsa moštva lige MLS, namenil del pogače od prodaje dresov. Od teh si v ZDA, sploh v Miamiju, kjer živijo številni priseljenci iz Latinske Amerike, seveda obetajo pravo bogastvo.

Lionel Messi
Navijači Barcelone ne bodo dočakali vrnitve svojega idola. FOTO: Guliverimages.

Opravičilo za navijače Barcelone

Messi je ob naznanitvi odločitve, ki je razžalostila navijače Barcelone, napisal tudi pismo, v katerem se jim je opravičil za svoj naslednji korak v karieri.

“Zelo sem upal na to, da se bom vrnil v Barcelono, ampak po tem, kar sem doživel ob prvem odhodu, se nisem želel vrniti in se znajti v isti situaciji. Čakati na to, kaj se bo zgodilo in odločanje o moji prihodnosti prepustiti drugi osebi. Odločil sem se, da se, če se z Barcelono ne bo izšlo, preselim iz Evrope. Stopim iz središča pozornosti in se osredotočim na družino,” je zapisal.

“Čeprav sem slišal, da je liga v Španiji prižgala zeleno luč za mojo vrnitev, je manjkalo še kar nekaj stvari. Pri Barceloni bi morali prodati nekatere igralce ali zmanjšati njihove plače, kar je nekaj, čez kar nisem želel iti. Nisem hotel imeti prste pri tem. Za mano sta dve leti, v katerih nisem bil srečen. Nisem užival. To je vplivalo name in na mojo družino. Z mojimi sinovi sem se družil precej manj, kot bi se rad. Tudi zato sem se zdaj odločil, kot sem se. Imam srečo, da sem v nogometu osvojil vse, kar sem lahko, zato zdaj na stvari gledam tudi drugače,” je nadaljeval donedavni član PSG, za katerega je v dveh letih v 75 nastopih dosegel 32 golov in prispeval 35 asistenc, a bil na koncu s strani navijačev v Parizu izžvižgan.

“Oprostite mi, če sem vas razočaral. Dejstvo je, da bi bil rad nekoč še del tega kluba. V Barceloni bom tudi živel. To je jasno. Upam, da se bom nekoč vrnil v klub. Ne vem, kdaj. Zelo cenim ljubezen, ki ste mi jo izkazovali in mi jo še izkazujete. Nekoč bi rad bil spet vaš,” je zaključil Messi, ki se je pred dvema letoma zaradi finančnih težav Barcelone moral posloviti od kluba, za katerega je odigral 778 tekem, zabil kar 672 golov, prispeval 269 asistenc in osvojil kar 34 lovorik. Vse to je rekord.