Ogorčeni Slatinčani: NZS tepta in ponižuje slovenski nogomet

Nogomet 29. Avg 202319:17 3 komentarji
Foto: Aleš Fevžer

Nogometni klub Rogaška je na svojem Facebook profilu objavila izjavo po sestanku z Nogometno zvezo Slovenije glede odpovedane tekme v Kopru.

Izjava Rogaške:

“Predstavniki NK Rogaška so se v družbi izbrane odvetniške družbe udeležili sestanka na Nogometni zvezi Slovenije na temo neodigrane tekme v Kopru. Kljub evidentnemu kršenju pravilnikov s strani predstavnikov Nogometne zveze, ki so bila dokazana tudi iz pravnega stališča, NZS ni priznala nobene svoje napake, temveč se je z dvojnimi merili otepala vsake odgovornosti in s prstom kazala na NK Rogaška. Gre za teptanje in poniževanje slovenskega nogometa, še posebej vseh malih klubov, zato v luči boja za pravičnost in dobrobit slovenskega nogometa NK Rogaška ne bo odigrala naslednje tekme proti NK Radomlje, če NZS do začetka tekme ne bo priznala svoje odgovornosti in ponovno delegirala tekme med Koprom in Rogaško.”

Do nestrinjanja je prišlo potem, ko je nogometna zveza odpovedala tekmo šestega kroga Prve lige Telemach med Koprom in Rogaško. Razlog je bil premajhno število doma vzgojenih igralcev v ekipi trenerja Oskarja Drobneta, ki je bil včeraj tudi gost oddaje Pod prečko. Kaj je povedal?

Drobne o odpovedani tekmi:

Že po odpovedi tekme so bili v taboru črno-belih začudeni, ob tem pa tudi ogorčeni. Takrat so zapisali: “V Nogometnem klubu Rogaška smo mnenja, da gre za veliko napako Nogometne zveze Slovenije, ki je izključno odgovorna za nastalo situacijo,”

Tekma 6. kroga s Koprom na Bonifiki bi morala biti odigrana v soboto. Odpovedana je bila zaradi dejstva, da gostujoča zasedba iz Rogaške Slatine v ekipi ni imela dovolj doma vzgojenih igralcev. Pravila namreč velevajo, da mora vsaka ekipa imeti v kadru za tekmo osem doma vzgojenih igralcev, Rogaška pa jih je po mnenju delegata imela sedem.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje