Ohladitev vročih Slatinčanov: sodniki niso pomagali Olimpiji (VIDEO)

Nogomet 3. Okt 20238:59 15 komentarjev

V tokratnem sodniškem pogledu oddaje Pod prečko je sodniški strokovnjak Damir Skomina podrobneje analiziral situacije, ki so v minulem tednu razdelile slovensko nogometno javnost. Še posebej to velja za zaključek tekme v Rogaški Slatini, kjer je Olimpija v sodniškem dodatku srečanja pri rezultatu 0:0 dobila na voljo enajstmetrovko. Odločitev je dvignila ogromno prahu, naš nekdanji vrhunski mednarodni sodnik pa je jasen - sodniška odločitev je bila pravilna.

Ko je v 91. minuti tekme 11. kroga Prve lige Telemach med Rogaško in Olimpijo sodnik Alen Bubek pokazal na belo točko po dvoboju Andreja Pavlovića in Marka Mijailovića v kazenskem prostoru Rogaške, so tribune Športnega parka Rogaška Slatina ‘skočile v zrak’. Realizacija enajstmetrovke je povzročila nerede v VIP prostoru, ko so navijači črno-belih želeli obračunati z vodstvom Olimpije, besedni spopad o tem, kdo je kriv za nastalo situacijo pa se je vlekel še dolgo v nogometni ponedeljek.

A v oddaji Pod prečko je vroče Slatinčane dodobra ohladil naš nekdanji vrhunski mednarodni sodnik Damir Skomina. Slednji je podrobno analiziral situacijo in podal svojo oceno.

“Na tem zadnjem posnetku se vidi, kako nespametno odreagira branilec. Vsak igralec se mora zavedati svojih dejanj, tu njegov vratar pride do žoge. Razumel bi takšno potezo, če bi bil nasprotnik pred vrati in potiskal žogo v mrežo, tako pa gre za nespametno vlečenje s hrbta nogometaša, ki je branilcu ušel. To mora biti kazenski udarec,” poudarja naš strokovni gost oddaje Pod prečko.

Foto: Zajem zaslona

Pavlović se je opravičil soigralcem

Celotno zadevo je še bolj podkrepila izjava kapetana Rogaške Roka Pirtovška, ki je priznal, da se jim je v garderobi Pavlović opravičil za storjen prekršek nad nasprotnikom.

“Igralec, ki prevzame takšno tveganje, mora za tem stati. In če se igralec za to opraviči, potem ve, kaj je storil. Sodnik je na igrišču za to, da presoja dejstva. Želim se izključiti iz tega, kdo kaj počne za koga, vsak ima svoj pogled in komentar. Naj bo to za igralce učni material o odgovornosti, še posebej v gnečah. Z vidika sodnika je to zadeva, ki bi se ji igralec zlahka izognil,” poudarja Skomina. Z njegovo oceno sta se brez pripomb strinjala tudi naša gosta Ante Šimundža in Robert Pevnik.

Ko je govora o tej tekmi, pa Skomina vendarle opozarja na dve nepravilnosti. Prva je drugi rumeni karton za nogometaša Rogaške Jana Majcna, ki je močno zamudil v startu nad Ruijem Pedrom, a jo odnesel brez drugega opomina in posledično izključitve. Je pa nekdanji vrhunski sodnik opozoril tudi na dejstvo, da je bil prosti strel, po katerem je Olimpija dobila na voljo enajstmetrovko, izveden bistveno predaleč od mesta prekrška. Po mnenju Skomine je dopustna razlika enega ali dveh metrov, kar je več, je nedopustno.

Celoten sodniški pogled oddaje Pod prečko