Olimpija lovi odkritje sezone, mladeniča želi tudi Sarajevo

Nogomet 21. Avg 202320:33 1 komentar
Foto: Jure Banfi

"Brestomania" se razplamteva. Mladi slovenski reprezentant Marko Brest je z odličnimi predstavami v majici Aluminija na začetku sezone še dodatno opozoril nase, povezovalo se ga je s Koprom, Celjem, Domžalami in Mariborom, zdaj pa imajo v Kidričevem zanj dve novi, resni ponudbi. Na vrata šumarjev trkata Olimpija in Sarajevo.

Citat avtorja teh vrstic med nedavnim prenosom nore tekme med Aluminijem in Olimpijo je šel nekako takole: “Marko Brest je s svojimi predstavami navdušil ‘pol lige’, od višje rangiranih klubov se ga ne povezuje zgolj še z Olimpijo. Morda pa zmaje prepriča danes.”

In očitno je bil ta razmislek še kako pravilen. Brest je namreč proti zeleno-belim odigral še eno sijajno partijo, dosegel gol in si priigral novega resnega snubca. Tekmo si je namreč v živo ob športnem direktorju Goranu Boromisi ogledal tudi predsednik kluba Adam Delius in Olimpija je takoj stopila v akcijo, Kidričani že imajo na svojem naslovu uradno ponudbo zmajev.

Zadetek Marka Bresta proti Olimpiji

Ibričić lovi dragulje slovenske lige

Toda že nekaj dni prej je Kidričane poklical še nekdo, ki odlično pozna slovensko ligo. Senijadu Ibričiću in Simonu Rožmanu je bil Brest všeč že v Domžalah, tudi po selitvi v Sarajevo, ki ima športni direktor bosanskega prvoligaša zdaj na voljo precej bolj polne malhe denarja, pa nista pozabila nanj. Že prejšnji teden je tako po naših informacijah tudi ambiciozni klub iz prestolnice Bosne in Hercegovine poslal ponudbo za nadarjenega mladeniča.

Aluminij je ponudbo iz Sarajeva že zavrnil. Po naših informacijah Olimpijini niti ne želi prisluhniti. Smo pa izvedeli, kakšna naj bi bila odškodnina, ki jo za svojega dragulja pričakujejo v Kidričevem. Cena za prestop je nastavljena na 200.000 evrov. Pri tem pa ne gre pozabiti, da se Brestu po sezoni izteka pogodba s trenutnim delodajalcem. Šumarji bodo tako morali v naslednjih dneh pošteno razmisliti o tem, ali se izplača tvegati s tem, da igralca kmalu izgubijo povsem brez odškodnine.

Marko Brest v oddaji Pod prečko o svoji prihodnosti

Morda še zanimivost. Kakorkoli obrnemo, na začetku nogometne sezone gre “Brestom” kar dobro. Istoimenski francoski prvoligaš je namreč z dvema zmagama tik pod vrhom francoske Ligue 1.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje