Olimpija se je odzvala na govorice o odhodu Alberta Riere

Foto: Aleš Fevžer

Slovensko nogometno javnost je danes zatresla informacija hrvaškega Germanijaka, ki poroča o tem, da bo Albert Riera po koncu sezone zapustil klop ljubljanske Olimpije. Na govorice o negotovi prihodnosti Španca na klopi Ljubljančanov, se je odzval športni direktor zmajev Goran Boromisa.

Bo Albert Riera trener Olimpije tudi v prihodnji sezoni? To je vprašanje, ki si ga že nekaj časa zastavljajo navijači zeleno-belih. Odgovor že nekaj časa išče tudi klubsko vodstvo zmajev, ki se z za zdaj izjemno uspešnim Špancem dogovarja o podaljšanju sodelovanja.

Ker dogovora še ni, so vse glasnejše govorice o tem, da bo nekdanji nogometaš Liverpoola in Manchester Cityja po sezoni res zapustil zmajevo gnezdo. Hrvaški Germanijak je tako danes postregel z informacijo, da je Riera že preteklost Olimpije in da ga bo po sezoni zamenjal trener Istre Gonzalo Garcia. Vročo temo je za Sportklub pokomentiral športni direktor zmajev Goran Boromisa.

“Dokler se prvenstvo ne konča, se ne pogovarjamo z nikomer! Popolnoma smo osredotočeni na pogovore z Albertom o tem, kakšni so skupni načrti za naslednjo sezono. Seveda bomo, če se s trenerjem ne dogovorimo, iskali tudi ostale možnosti. Podobno velja za igralce, v mislim imamo le to, da pripravljeni dočakamo Evropo. Trenutno pa je naš osrednji fokus osvojitev dvojne domače krone,” poudarja prvi kadrovnik v zmajevem gnezdu.

Goran Boromisa
Goran Boromisa. FOTO: SK

V vsakem primeru se v Ljubljani obetajo zelo pestri tedni. Zmaji prvenstveni boj v nedeljo nadaljujejo na domači tekmi s Taborom, nato jih čaka pokalna tekma s Celjem, sledi gostovanje pri Bravu, potem pa bo 16. aprila že na sporedu zadnji večni derbi sezone, ko v Stožicah gostuje Maribor.