Negotova prihodnost Alberta Riere na klopi Olimpije

Marčevskega reprezentančnega premora je konec in fokus nogometne javnosti se znova prestavlja na klubski nogomet. V Prvi ligi Telemach je že nekaj časa vse pripravljeno na dokončno kronanje novega državnega prvaka - ljubljanske Olimpije. A v zmajevem gnezdu tudi ob petnajstih točkah prednosti ni prav veliko miru, pod vprašaj je namreč postavljena celo prihodnost Alberta Riere. Še več, hrvaški mediji so ga že "odstavili" z mesta trenerja zeleno-belih in našli njegovega naslednika.

O tem, da je Albert Riera v slovenski nogomet prinesel veter sprememb, ni potrebno več razglabljati. Rezultatsko izjemno uspešni Španec je v tej sezoni z Olimpijo močno ušel domači konkurenci in je kljub nekaterim spodrsljajem v drugem delu sezone na zanesljivi poti, da postane naslednji trener, ki bo v slovenski elitni nogometni druščini s svojo ekipo postal državni prvak. Petnajst točk, kolikor znaša razlika med zeleno-belimi in zasledovalci na prvenstveni lestvici, bi enostavno moralo biti dovolj, da Ljubljančani osvojijo naslov prvaka.

A vemo, kako je navadno v ljubljanski Olimpiji. Osvojenemu naslovu navadno sledi turbulentno poletje, ki ne prinese prav veliko evropskih uspehov. Bo tako tudi letos? Ogromno bo odvisno od tega, v kolikšni meri bodo v zmajevem gnezdu uspeli zadržati šampionsko ekipo iz te sezone, ki pa v ozadju že malce razpada – Maria Kvesića namreč v svoje vrste z mamljivo ponudbo intenzivno vabijo Celjani.

Pod vprašaj pa ni postavljena le usoda izvrstnega nogometaša iz Širokega Brijega, vse bolj se zdi, da se v klubu iz Stožic ukvarjajo tudi z negotovo prihodnostjo Alberta Riere. Španec ima z zmaji sicer pogodbo podpisano do konca naslednje sezone, a po ključu 1+1, kar v praksi pomeni, da se morata klub in trener ob koncu sezone strinjati, da še naprej sodelujeta ob enakih (finančnih) pogojih.

Albert Riera
Se Albert Riera poslavlja s klopi Olimpije? FOTO: Jure Banfi.

Vesti iz Hrvaške: Riera je že bivši, novi trener prihaja iz soseščine

Pogajanja o tem, kakšna bo prihodnost 41-letnika na klopi zmajev, po naših informacijah trajajo že nekaj časa. A pravega rezultata in tesnejše vezave trenerja na klub iz Stožic za zdaj še ni. Govorice, da je prihodnost Riere na klopi Olimpije pod vprašajem, so danes še razmahnili pri hrvaškem Germanijaku, ki poroča o tem, da Španec po koncu sezone nedvomno zapušča klop vodilne ekipe Prve lige Telemach!

In ne le to, Germanijak je predstavil tudi ime glavnega kandidata za izpraznjen trenerski stolček pri zeleno-belih. Po njihovih informacijah je želja Olimpije trener Istre Gonzalo Garcia. Urugvajec, ki se je že kot otrok preselil v Španijo, ima za sabo pisano nogometno kariero, kot trener pa je pred prihodom na klop ekipe iz Pule vodil nizozemski Twente. Letos gre Garcii z Istro v hrvaškem prvenstvu vse kot po maslu, njegova ekipa je na 5. mestu prvenstvene lestvice in se resno bori za vozovnico v evropska tekmovanja.

Foto: Guliverimages

Očitno se torej v ljubljanski Olimpiji znova obetajo velike spremembe, vsekakor pa bo zanimivo videti, kako bo zadevo v naslednjih dneh v vselej zanimivih javnih nastopih pokomentiral glavni akter te zgodbe Albert Riera. Po naših informacijah torej zadeve še niso tako daleč, da bi lahko govorili o zanesljivem slovesu Španca s klopi Ljubljančanov, očitno pa njegova prihodnost pri zeleno-belih kljub izjemnim rezultatom visi v zraku.

“Dokler se prvenstvo ne konča, se ne pogovarjamo z nikomer!” je v komentarju vroče novice za Sportklub odločno poudaril športni direktor Olimpije Goran Boromisa.

Komentarji (0)

Prikaži vse komentarje