Olimpija v spodbudni podobi stopila iz anonimnosti

Nogomet 19. Jan 202311:23
Foto: Uroš Skaza

Pogoji v športnem centru Regnum v Beleku, kjer sta se udarili vodilni ekipi poljskega in slovenskega prvenstva, so bili kot narisani. Pod nebom brez oblačka in na približno 20 stopinjah celzija je ljubljanska Olimpija opravila svoj prvi resnejši test pred nadaljevanjem prvenstva. Iz popolne anonimnosti, v katero so se zmaji zavili po novem letu, je zeleno-bela zasedba stopila v spodbudni podobi.

Olimpija Ljubljana – Rakow (POL) 3:3 (0:1)

Estrada 67., Elšnik 77. /11-m, Bristrić 84.; Cebula 15., Musiolik 60., Szukinicky 89.

Rakow je v tej sezoni gonilna sila poljskega prvenstva, kar je v prvem polčasu tudi dokazal na terenu. Rdeče-modri so bili močnejši, hitrejši, spretnejši in kvalitetnejši od zeleno-belih, ki so le redko z žogo krenili na polovico nasprotnika.

Premešana zasedba Alberta Riere je izgubila boj na sredini igrišča. Nemanja Gavrić in še ne registrirani mladinec Dinama Anes Krdžalić (Olimpija zanj še čaka potrebne papirje, šlo bo za polletno posojo) sta seveda skoraj popolnoma neuigrana, tempo, ki ga narekuje ekipa, kakršna je Rakow, pa je bil zanju velik izziv.

Foto: Uroš Skaza

Za Rakow zadel povratnik po poškodbi

Dobra novica za Ljubljančane po prvem polčasu je bil predvsem rezultat. Poljaki so zadeli le enkrat, po 15. minutah igre je veliko napako znova neprepričljivega Justasa Lasickasa kaznoval Marcin Cebula. 27-letnik se je zadetka iskreno razveselil, zaradi poškodbe aduktorja namreč v tej sezoni ni odigral še nobene tekme.

Tudi Olimpija je drugem delu polčasa sicer dvakrat zapretila, poizkusila sta oba napadalca Mustafa Nukić in Rui Pedro, a to sta bila zaključka neizdelanih akcij brez resne nevarnosti za poljskega vratarja. Pozitivne stvari za Olimpijo so se zgodile takrat, ko je z natančnimi dolgimi podajami obrambo nasprotnika malce raztegnil Mario Kvesić.

V drugem polčasu se je vrnila dobra, stara Olimpija

Tudi drugi del se ni začel po ljubljanskih željah, v 60. minuti je veliko napako Matevža Vidovška kaznoval Sebastian Musiolik. Povsem premešana zasedba Alberta Riere je nato vendarle vzpostavila ravnotežje na igrišču, boljši podobi pa so sledili tudi zadetki.

Najprej je lepo podajo Timija Maxa Elšnika Marcel Ratnik podaljšal do Pabla Estrade, ki je znižal na 2:1. Po prekršku nad Aldairjem je Elšnik z bele točke mirno poravnal na 2. Za popoln preobrat pa je po krasnem protinapadu v drugem poizkusu poskrbel Admir Bristrić. Rakow je sicer izid v zaključku tekme uspel poravnati, a drugi polčas daje Olimpiji precej razlogov za optimizem pred nadaljevanjem priprav.

Komentari

Vaš komentar