Negotovost v Olimpiji se stopnjuje iz dneva v dan

Nogomet 17. Jan 202315:152 komentarja
FOTO: Guliverimages.

Olimpija gre proti koncu priprav v Beleku, kjer pa bo v desetih dneh odigrala le eno prijateljsko tekmo. Zanimivo je tudi to, da z ekipo prvič ni direktorja Igorja Barišića. Medtem je disciplinski sodnik NZS Ljubljančanom naložil novo kazen.

Pisali smo že, da je med trenerjem trenutno vodilnega slovenskega prvoligaša Olimpije, Albertom Riero, in direktorjem kluba Igorjem Barišićem dokončno počilo.

Glede na to, da se je španski trener ekipi priključil šele na pripravah v Turčiji, direktorja pa tja sploh ni bilo in ga tudi ne bo, kar se je zgodilo prvič, gre razumeti, da sodelovanje med njima ni več mogoče. Zato bo zelo zanimivo videti, kaj se bo dogajalo v naslednjih dneh in tednih.

Riera zagotovo ni zadovoljen niti s tem, da, odkar je 10. januarja ekipa pripotovala v Belek, Olimpija tam ni odigrala še niti ene prijateljske tekme, saj se ji zaradi neporavnanih obveznosti agencije, ki pomagajo pri organizaciji tekem na turških tleh, izogibajo.

Tako bodo Ljubljančani v Turčiji odigrali le eno pripravljalno tekmo, v četrtek se bodo pomerili proti Rakowu Czestochowu, dan za tem pa odpotovali domov.

Nova kazen disciplinskega sodnika NZS

Za nov udarec je poskrbel disciplinski sodnik Nogometne zveze Slovenije, ki je potrdil novo kazen. Za dolgove, ki jih ima Olimpija do pomočnikov nekdanjega trenerja Roberta Prosinečkega, Dragana Spasića in Bobana Brajkovića.

Kaj Alberta Riero čaka v drugem delu sezone? FOTO: Aleš Fevžer.

Olimpija tako še vedno ne more registrirati novih igralcev, čeprav sta do zdaj takšna le dva. Hrvaški vezist Ivan Posavec, ki je prišel iz Varaždina, in mladi, komajda 19-letni bosanski napadalec Admir Bristrić, ki je bil nazadnje član Rijeke.

Medtem sta Stožice zapustila bosanski krilni napadalec Almedin Ziljkić in njegov rojak, bočni branilec Ivan Lagundžić. Oba sta se vrnila v Bosno in Hercegovino. Prvi v Sarajevo, drugi pa v Borac iz Banja Luke.

Mario Kvesić noče podaljšati pogodbe

Vodstvu Olimpije preglavice povzroča tudi izkušeni bosanski ofenzivni vezist Mario Kvesić.

Eden najboljših posameznikov Ljubljančanov v prvem delu sezone, v prvenstvu je v 20 nastopih zabil šest golov in prispeval šest asistenc, namreč noče podaljšati pogodbe, ki mu poteče po koncu sezone, kar pomeni, da se zdaj že lahko dogovarja za poletni prestop v nov klub.

Olimpija, ki ima po prvem delu Prve lige Telemach na vrhu lestvice kar 13 točk prednosti pred najbližjim zasledovalcem (Koprom), bo s prvenstvom nadaljevala čez manj kot mesec dni, 11. februarja se bo v Stožicah pomerila z mestnim tekmecem Bravom.

Komentari

Vaš komentar