Partizanove trenerske rošade z močnim podpisom Olimpije

Nogomet 30. Jul 202214:52 > 15:02 2 komentarja
Savo Milošević
Savo Milošević bo očitno v kratkem dobil tisto, kar so mu dolžni zeleno-beli.

Nova sezona se je šele dobro začela, pri srbskem Partizanu pa že razmišljajo o menjavi trenerja. Ilija Stolica bo očitno na klub beograjskega velikana zdržal le nekaj tekem, njegova zamenjava pa naj bi bil stari znanec črno-belih Savo Milošević. Obema trenerjema je skupno to, da sta vodila ljubljansko Olimpijo.

Po štirih tekmah v domačem prvenstvu ima beograjski Partizan na svojem računu eno samo zmago. Ilija Stolica, ki je leta 2018 le dober mesec neuspešno vodil ljubljansko Olimpijo, je na klopi črno-belih debitiral z zmago proti Javorju, nato pa remiziral z Radničkim iz Niša ter TSC-jem iz Bačke Topole. Še večjo blamažo si je privoščil včeraj, ko je njegova ekipa z 1:0 izgubila na gostovanju v Novem Pazarju.

Ob dejstvu, da zaostanek Partizana za Crveno zvezdo znaša že sedem točk, in v luči prihajajočih evropskih preizkušenj, ko črno beli v 3. krogu kvalifikacij za Ligo Evropa igrajo proti ciprskemu AEK-u iz Larnace, v Beogradu gorijo vsi alarmi. Ni malo tistih, ki so prepričani, da je Stolica že bivši strateg lani drugouvrščene ekipe srbskega prvenstva, tamkajšnji mediji pa so našli tudi že njegovo zamenjavo.

Ilija Stolica je Vojvodino vodil na osmih tekmah, Olimpijo na petih, prav lahko se zgodi, da bo Partizan le na štirih. Foto: Aleš Fevžer

Vrača se stari znanec Beograda (in Ljubljane)

Na klop Partizana naj bi se vrnil Savo Milošević, ki je lani v prvi polovici sezone vodil ljubljansko Olimpijo, nato pa po odhodu Milana Mandarića in prihodu nemških investitorjev ostal brez službe in z neporavnanimi dolgovi. Zdaj naj bi se nekdanji izvrstni napadalec znova vrnil na mesto glavnega trenerja črno-belih, ki jih je vodil že med marcem 2019 in septembrom 2020.

Spomnimo, poleti je bil med kandidati za klop Partizana tudi Darko Milanič, ki pa je naposled prevzel vajeti pri ciprskem Anorthosisu. So pa srbski mediji med drugim izbrskali podatek, da so črno-beli nazadnje, ko so tako slabo začeli prvenstvo, na koncu slavili državni naslov. V sezoni 2016/2017 je po šestih krogih vajeti beograjskega kluba prevzel še en nekdanji trener Olimpije Marko Nikolić in na koncu osvojil celo dvojno krono.