Pele se je oglasil z bolniške postelje: Ostanite mirni

Nogomet 4. Dec 20228:04
Foto: Profimedia

Potem ko so se v soboto pojavile informacije, da so brazilsko nogometno legendo Peleja v bolnišnici prestavili na paliativni oddelek, saj se njegovo telo naj ne bi odzivalo na kemoterapijo, se je trikratni svetovni prvak oglasil na instagramu. "Ostanite mirni in pozitivni", je med drugim zapisal.

Svetovno nogometno in nasploh športno javnost je včeraj obšla novica, da se je zdravstveno stanje Edsona Arantesa do Nascimenta, bolj znanega kot Peleja, poslabšalo do te mere, da so ga zaradi neodzivanja na kemoterapije njegovega raka na črevesju premaknili na paliativni oddelek.

Zdaj se je 82-letnik, čigar zdravstvena situacija je v zadnjem letu vzbudila veliko zanimanja, na družbenem omrežju oglasil kar sam in zapisal sledeče.

“Prijatelji moji, želim si, da ostanete mirni in pozitivni. Močan sem, ob tem pa imam veliko upanja, saj sledim svojemu zdravljenju kot običajno. Rad bi se zahvalil celotni medicinski in oskrbovalni ekipi za zdravljenje, ki sem ga prejel. Res imam veliko upanja v Boga, vsa vaša sporočila, ki sem jih prejel z vsega sveta, pa me polnijo z veliko energije. Enako kot spremljanje Brazilije na svetovnem prvenstvu! Hvala vam za vse.”

Po informacijah iz bolnišnice Alberta Einsteina Israeli v Sao Paulu je njegovo zdravstveno stanje v zadnjih 24 urah nespremenjeno. “Pele je pokazal dobro odzivnost na zdravljenje respiratorne okužbe, njegovo situacija pa se v zadnjih 24 urah ni poslabšala,” so zapisali v sporočilu za javnost.

Ob novicah, da je eden od najboljših nogometašev sveta na smrtni postelji, so se na družbenih omrežjih že včeraj odzvali številni nogometaši. Francoski zvezdnik Kylian Mbappe je na twitterju zapisal “Molimo za Boga”, brazilski reprezentant Vinicius Junior pa je dodal “Ostani močan”. Na Peleja so se spomnili tudi v Katarju, kjer so v njegovo čast obarvali eno od stolpnic, Torch Tower. Oglasil pa se je tudi njegov nekdanji klub Santos in zapisal: “Cel svet … je s teboj, kralj Pele!”

Komentari

Vaš komentar