Ugaša življenje enega izmed največjih

Nogomet 3. Dec 202215:302 komentarja
Foto: AP Photo/Alexander Zemlianichenko via Guliver

Brazilska nogometna legenda Pele, edini človek, ki je trikrat osvojil svetovno prvenstvo v nogometu, je bil po poročanju južnoameriških medijev prestavljen na paliativni oddelek, saj se njegovo telo ne odziva več na kemoterapijo.

82-letnega Peleja so v torek prepeljali v bolnišnico Alberta Einsteina v São Paulu za rutinski pregled, sedaj pa naj bi ga prestavili na paliativni oddelek, kjer mu lajšajo bolečine, saj zdravljenje s kemoterapijo ne pomaga več pri zdravljenju raka na črevesju.

V četrtek se je z objavo na Pelejevem računu na Instagramu sprva razblinil strah o njegovem zdravju. “Prijatelji, sem v bolnišnici na mesečnem obisku,” je bilo zapisano v objavi na družbenem omrežju.

V soboto pa so iz Brazilije prišle nove informacije, po poročanju brazilskega časnika Folha de São Paulo, se je Pele prenehal odzivati na kemoterapijo, ki jo je prejemal zaradi raka na črevesju.

Dodali so, da ne bo deležen nobenih invazivnih testov ali metod zdravljenja.

Pele – njegovo ime je sicer Edson Arantes do Nascimento – velja za enega izmed najboljših nogometašev vseh časov.

Z Brazilijo je osvojil tri svetovna prvenstva, in sicer leta 1958, 1962 in 1970, za brazilski klub Santos pa je na 659 tekmah dosegel 643 golov. Za Brazilijo je na 92 tekmah dosegel 77 zadetkov.

Časovno obdobje njegovega bivanja v bolnišnici ni bilo določeno. Njegova žena Marcia Aoki in skrbnik naj bi bila ob njegovi postelji.

Komentari

Vaš komentar