Po dolgem času pozitivne novice iz pisarn Olimpije

Nogomet 4. Dec 202217:01
Belek. foto: Uroš Skaza

Potem ko so si na igrišču priigrali naslov jesenskega prvaka, se v taboru Olimpije že ozirajo proti zimskem obdobju, ko bodo zmaji skušali položiti temelje za nadaljevanje začetega dela in veliko veselje v mesecu maju. Nad zeleno-belimi sicer še vedno visi senca kazni NZS, zaradi katere za zdaj ne morejo registrirati novih okrepitev, bodo pa Albert Riera in njegovi varovanci imeli v januarju zelo dobre pogoje za priprave na nogometno pomlad.

Še domača tekma z Muro in gostovanje v Sežani pa bo za Olimpijo končano nogometno leto 2022. To je bilo, kot smo pravzaprav že vajeni, znova polno pozitivnih in negativnih zgodb, navijači zeleno-belih so se s svojimi ljubljenci peljali na divjem vlakcu smrti navzgor in navzdol. Vsaj rezultatsko pa se to obdobje zaključuje sijajno, zmaji so na vrhu prvenstvene lestvice Prve lige Telemach in imajo zajetno dvomestno prednost pred tekmeci.

Ljubljanska Olimpija je letos z naskokom najboljša ekipa domačega nogometnega prvenstva. Foto: Aleš Fevžer

Glede kazni nič novega, pozitivna sprememba je prizorišče zimskih priprav

A če je to jesen Olimpiji šlo na igrišču vse kot po maslu, je bilo drugače v pisarnah, iz katerih so nenehno uhajale informacije o takšnih in drugačnih križih ter težavah. Nekaj časa jih je klubsko vodstvo, na čelu s predsednikom Adamom Deliusom in operativno številko ena Igorjem Barišićem, še uspelo pometati pod preprogo, zelo javno pa so na površje udarile potem, ko je klub dobil kazen Nogometne zveze Slovenije zaradi plačilne nediscipline do svojih nekdanjih nogometašev.

Ta zadeva ostaja odprta, bo pa navijače Olimpije bolj razveselilo dejstvo, da se vodstvo kluba očitno resno trudi, da nogometašem in strokovnemu štabu v zimskem prestopnem roku omogoči karseda dobre pogoje za delo in pripravo na nogometno pomlad.

Nogometni trening center v bližini Beleka. Foto: Uroš Skaza

Prva ekipa ljubljanskega prvoligaša se bo namreč po naših informacijah za razliko od lanskega leta, ko so se zeleno-beli na drugi del sezone pripravljali v Poreču, poleg desetdnevnih priprav v Istri za dober teden dni odpravila tudi v turški Belek, ki bo sicer v zaključku januarja tradicionalna pripravljalna baza Mariborčanov in nogometašev Mure.

V Turčiji pa letos ne bo Celjanov, ki se bodo namesto v okolici Antalye na drugi del sezone pripravljali na Hrvaškem. Njihova baza bo Novi Grad.

Komentari

Vaš komentar