Po družinski tragediji podpisal z NK Maribor

Nogomet 17. Jan 202419:30 0 komentarjev
Niko Osterc
Niko Osterc. Foto: NK Maribor

Mladi nogometaš Maribora Niko Osterc je podaljšal pogodbo z vijoličnimi. Za 16-letnikom je eno najtežjih obdobij v njegovem življenju. Decembra je namreč v hudi prometni nesreči izgubil očeta.

Niko Osterc je sin Andreja Osterca. Ta je konec decembra tragično preminil v prometni nesreči v Mariboru. Star je bil 48 let.

Andrej Osterc je bil trener in nekdanji nogometaš ter nazadnje član upravnega odbora Nogometnega kluba Veržej. Iz pomurskega kluba so po tragediji sporočili: “Bil je izjemno cenjen igralec, strasten trener in predani član upravnega odbora. Andrej je s svojo predanostjo nogometu puščal trajen vtis in navdihoval vse okoli sebe.”

Za družino je izjemno težko obdobje, ki pa ga je vsaj delno popestrilo podaljšanje pogodbe Nika Osterca z Mariborom. Kapetan mladinske zasedbe štajerskega velikana ostaja pomemben del prihodnosti kluba vsaj do konca leta 2026.

“Niko je eden izmed najbolj nadarjenih posameznikov v naši nogometni šoli, gre za fanta, ki ga razvijamo že nekaj časa in počasi trka tudi na vrata članskega nogometa. Kljub neprijetni življenjski situaciji, ki je žogo potisnila nekoliko na stran, smo opravili pogovore in se odzvali. Vemo, kaj fantu in družini pomeni nogomet. Ko ima nekdo takšno zaupanje v klub, moramo kot NK Maribor pokazati veličino, stopiti skupaj v vsakem trenutku in ne glede na okoliščine,” je ob podaljšanju sodelovanja povedal športni direktor Marko Šuler.

Dodal je: “Klub bo Niku stal ob strani, z namenom, da se kot nogometaš in oseba razvije v želeno smer. Podpis pogodbe je tako eden izmed korakov na razvojni poti, naslednji je povezan z delom na igrišču.”

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!