Ob rekordni zmagi z mislimi povsem drugje

Alpsko smučanje 17. Jan 202414:11 0 komentarjev
Mikaela Shiffrin
Foto: Profimedia

Z vsako zmago v svetovnem pokalu Mikaela Shiffrin piše zgodovinske mejnike. Letvica pri številu uspehov se je po torkovem slavju na slalomski tekmi v Flachau dvignila že na 94, a 28-letnica Američanka je bila z mislimi stran od alpskega smučanja.

Po razočaranju na kranjskogorski Zlati lisici, kjer je tudi zaradi bolezni zbrala zgolj deveto mesto in odstop, ter izpuščenem koncu tedna v hitrih disciplinah v Zauchenseeju, se je Mikaela Shiffrin na tekme svetovnega pokala vrnila v svojem slogu. Na slalomski preizkušnji v Flachauu pod žarometi je dobila obračun s Petro Vlhovo in vpisala že 94. zmago v svetovnem pokalu. Magična stotica je iz tedna v teden bližje, a kot je priznala vodilna smučarka sezone, je bila z mislimi ob slavju na Solnograškem povsem drugje.

“Zdaj si želim samo klica z Aleksom. Prav zdaj enkrat naj bi se odpravil spat. Pravkar preverjam, če je še buden,” je izvrstna Američanka po zmagi povedala medijem. Seveda je mislila na partnerja, norveškega smučarja Aleksandra Aamodta Kildeja, ki po padcu na wengenskem smuku okreva v bolnišnici v Bernu.

Kot je dodala Shiffrin, so bili zadnji dnevi zanjo zelo čustveni, ni pa se pozabila zahvaliti svoji ekipi, ki ji je omogočila, da je v kratkem času obiskala bolnišnico v švicarski bolnišnici. Svoja čustva in zahvalo pa je danes delila tudi s sledilci na družbenem omrežju Instagram. In zraven dodala še nekaj simpatičnih fotografij ter posnetek, kako hrani Norvežana.

“Zdi se, kot da bi zadnjih štirih dneh živela tisoč življenj. Pa nisem jaz tista, ki je pri 120 kilometrih na uro zletela v zaščitne ograde. Ne morem ubesediti, koliko veselja in energije Aleks prinaša v moje življenje. Videti ga prek televizije ob padcu v Wengnu, ko so ga s helikopterjem odpeljali v bolnišnico … Z družino sem hitela, da bi se srečali s Henrikom Klegernesom (fizioterapevtom v norveški reprezentanci, op. p.), medtem ko je bil Aleks na operaciji. In ko sem ga končno videla, ko se je po nekaj urah prebudil ves zmeden in z besedami, da se je kar dobro potolkel …

Težko vse skupaj razložim, ampak želela sem požgati vesolje. A skozi vsak korak tega procesa je bil on tako zelo prijazen in hvaležen. Niti enkrat mu ni zmanjkalo potrpljenja, čeprav je imel veliko razlogov za to. Je navdihujoč, premišljen in skrben ter iz vseh okoli sebe izvablja najboljše, tudi v najtežjih trenutkih. Sinoči sem šla na dirko z mislijo, “če boš zdaj tukaj namesto z njim, potem je bolje, da se to splača.” Tako neverjetno hvaležna sem, da so bile moja mama, Taylor in Kristi ta teden tukaj in da sem jih lahko objela na cilju po vsem tem.

Prav tako se želim zahvaliti moji ekipi, ki je premaknila nebo in zemljo, da bi nam pomagala čim prej priti do Aleksa. In za njihovo neomajno podporo ter delo in odločnost ne glede na okoliščine. Brez njih te zmage ne bi bilo.

Vsem, ki pošiljate podporo in dobre želje za Aleksa, hvala! Imel je nekaj zelo težkih, bolečih in napornih dni, zato potrebuje vso podporo, ki jo lahko dobi,” je Shiffrin zapisala na Instagramu.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!