Po košarici Olimpiji v največji poljski klub

Nogomet 25. Maj 202220:43
Blaž Kramer bo nogomet po novem igral na Poljskem. FOTO: Guliverimages.

Po koncu sodelovanja s Zürichom, s katerim je postal švicarski prvak, se slovenski reprezentant Blaž Kramer seli v najbolj trofejen poljski klub, Legio iz Varšave.

Po treh letih, ki jih je preživel v Zürichu in z njim prvič po letu 2009 postal državni prvak, je Blaž Kramer ob izteku pogodbe hitro našel delodajalca.

25-letni slovenski reprezentant, ki se je znašel tudi na zadnjem selektorjevem seznamu za junijske tekme lige narodov, je imel na mizi tudi ponudbo Olimpije, a jo zavrnil in bo, kot smo pravilno napovedali včeraj, kariero nadaljeval na Poljskem.

Okrepil je rekorderko po številu naslovov državnega prvaka na Poljskem, Legio Varšavo, ki je bila do zdaj 15-krat poljski prvak, a je v prejšnji sezoni močno razočarala in pristala šele na desetem mestu. Podpisal je triletno pogodbo.

“Vem, kje je bil klub v tej sezoni, vem pa tudi, kaj Legia pomeni na Poljskem. Po mojem mnenju gre za največji poljski klub, ki redno osvaja lovorike. Prav zaradi tega pa sem prišel sem, rab bi zmagoval,” je po podpisu pogodbe za uradno klubsko spletno stran povedal nekdanji napadalec druge ekipe nemškega Wolfsburga in Aluminija.

Komentari

Vaš komentar