Po Messijevem prihodu oderuški odziv kluba

Nogomet 29. Sep 202318:55 1 komentar
FOTO: Marco Bello/Reuters via Guliverimage

Prihod Lionela Messija v Inter Miami ima tudi negativne posledice, ko je govora o navijačih. Klub je za prihodnje leto močno povišal cene sezonskih kart, ki so morda celo najdražje v klubskem nogometnem svetu.

Ob ogromnem izdatku, ki je bil potreben, da so legendarnega Argentinca prepričali v podpis pogodbe s floridsko franšizo, je bilo jasno, da bo nekdo moral ta strošek tudi pokriti. V Interju iz Miamija so se dobršen del odločili prevaliti na svoje navijače, ki bodo morali v letu 2024 precej globlje seči v žep, če bodo želeli še naprej za svoj klub pesti stiskati na stadionu DRV PNK.

Imetnike sezonskih vstopnic je v četrtek presenetila spletna pošta, v kateri jih je klub obvestil o cenah v naslednji sezoni in možnosti podaljšanja. Za večino sektorjev se je cena skoraj podvojila. Za obema goloma je bila dosedanja cena od 458 do 559 evrov na sezonsko vstopnico, po novem je cenovni razpon od 819 do 835 evrov. Spodnji osrednji del glavne tribune se je podražil s 1.259 na 2.489 evrov.

Navijači Miamija so proslavili podpis Messija, malce slabše razpoloženi so ob novih cenah vstopnic. Foto: Profimedia

Eden od razjarjenih navijačev je na Twitterju potožil, da je za dve vstopnici v še dražjem severovzhodnem delu stadiona odštel 6.427 evrov, a so ga v sporočili obvestili, da bo podaljšanje stalo vrtoglavih 14.457 evrov ter ob tem klub označil za oderuški.

Za lože s štirimi sedeži bo potrebno odšteti vse do 40.491 evrov. Za primerjavo, druga floridska ekipa Orlando City, ima cene sezonskih kart za leto 2024 postavljene od 306 do 2.738 evrov.

Gledanje Lionela Messija je v Miamiju postal prestiž, ki si ga bodo lahko privoščili le redki.