Po večnih rivalih se bo Matko zdaj preizkusil še v Celju

Nogomet 13. Avg 20220:31 > 0:47 1 komentar

Pred vrati Celja je nova zveneča okrepitev. Klubu iz knežjega mesta se bo v naslednjih dneh pridružil Aljoša Matko, ki bo očitno dokončno zapustil švedski Hammarby. To pa ne bo edina okrepitev grofov v naslednjih dneh.

“Pogovarjamo se o tem, da bi Matko zapustil klub. Prišel je lani, ko je bil trener Miloš Milojević, nato ni začel najbolje in odšel je na posojo. Ko je prišel nazaj, je bil v klubu nov trener. Upamo, da bo nekje drugje dobil novo priložnost,” je v četrtkovem večeru za švedski Fotbollskanalen razmišljal športni direktor Hammarbyja Jesper Jansson.

In to priložnost bo Matko očitno znova iskal v Sloveniji, a ne v Mariboru, kjer se je uveljavil v članskem nogometu in bil v določenem obdobju tudi ljubljenec navijačev, in ne v Olimpiji, za katero je igral lansko pomlad. Po poročanju švedskih medijev, pa tudi po naših informacijah, bo v naslednjih dneh 22-letnik predstavljen kot nova okrepitev Celjanov. Hammarby bo zapustil z vsega 13 nastopi in dvema zadetkoma.

Foto: Guliverimages

Prihajata še sedma in osma okrepitev Celja

Čeprav je generalni direktor Celja Valerij Kolotilo pred sezono napovedal, da grofje ne bodo močno krepili ekipe, se zdaj obeta že sedmi poletni novinec v knežjem mestu. Pred tem so prišli Gregor Bajde (Bravo), Tomislav Tomić (Olimpija), Nino Kouter (Manisa FK), Mark Zabukovnik (Radomlje), Charles Chukwubuikem Ikwuemesi (Krško) in Tin Matić (Triglav).

A celjsko udejstvovanje na nogometni tržnici se tu ne zaključuje, v taboru grofov namreč urejajo še zadnje papirje, preden bodo uradno najavili tudi prihod Josepha Ome Adaha. Gre za 23-letnega nigerijskega krilnega napadalca, ki je v lanski sezoni s trenerjem Romanom Pilipčukom že sodeloval pri ruskem drugoligašu Dolgoprudnyju. Pred tem je igral v Belorusiji, Armeniji in Kazahstanu.

Foto: Guliverimages

Ko bosta potrjena še ta dva prestopa, bodo imeli Celjani napadalne pozicije zelo dobro, če ne celo preveč zapolnjene. Za mesta v začetni enajsterici bodo konkurirali Ivan Božić, Gregor Bajde, Bi Nene Junior Gbamble, Tin Matić, Charles Ikwuemesi, Lovro Bizjak, Miroslav Ilić in torej tudi Matko ter Adah. 

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje