Pochettino uradno prevzel PSG

Nogomet 2. Jan 202117:07 > 17:23
Mauricio Pochettino
Mauricio Pochettino

Mauricio Pochettino je uradno novi trener Paris Saint-Germaina. 48-letni Argentinec je zamenjal odpuščenega Thomasa Tuchela.

Argentinski strokovnjak je podpisal pogodbo do 30. junija 2022, v uradnem sporočilu pa so zapisali tudi, da obstaja možnost podaljšanja sodelovanja za eno leto.

POVEZANO

“Zelo sem srečen in počaščen, da sem postal novi trener PSG”, je povedal Mauricio Pochettino, ki je za francoski klub igral med leti 2001 in 2003 ter bil tudi njegov kapetan.

“Upravi kluba se zahvaljujem za zaupanje, ki so mi ga pokazali. Kot veste, je imel ta klub vedno posebno mesto v mojem srcu, nanj me vežejo lepi spomini. Vračam se z velikimi ambicijami, pripravljen sem na delo z najbolj talentiranimi igralci na svetu. Ta ekipa ima ogromno potenciala in naredil bom vse, da bodo rezultati to tudi pokazali.”

Pochettino je med leti 2014 in 2019 vodil Tottenham in klub utrdil v vrhu angleške lige, pred tem pa je bil trener Southamptona in Espanola.

Na klopi Parižanov je zamenjal Thomasa Tuchela, ki je dobil odpoved klub temu, da je v zadnji sezoni PSG popeljal do finala Lige prvakov.

Komentari

Vaš komentar