Ronaldo Makedoncem sporočil slabo novico

Foto: REUTERS/Miguel Vidal

Portugalska nogometna reprezentanca bo v torek lovila vstopnico za nastop na svetovnem prvenstvu v Katarju. Na Dragau v Portu se bodo v finalu dodatnih kvalifikacij merili s Severno Makedonijo, ki je pred dnevi šokirala Italijo.

Čeprav so Makedonci v četrtek v Palermu presenetili evropskega prvaka Italijo in ji preprečili nastop v Katarju, prvega zvezdnika Portugalske Cristiana Ronalda niti malo ne skrbi, da bi se lahko njegovi reprezentanci primerilo kar podobnega.

“Za nas je to kot finale svetovnega prvenstva in pripravljeni smo. Nas na vsaki tekmi vidim kot favorita, ne glede na to proti komu se merimo. Tudi ni važno, ali doma ali na tujem. Vemo, da nas le zmaga vodi v Katar, zato je na nas velika odgovornost,” pred pomembnim obračunom na Dragau, ki si ga boste lahko ogledali tudi na Sportklubu, povedal izkušeni 37-letni Ronaldo.

Portugalci so v polfinalu dodatnih kvalifikacij izločili Turke:

“Brez Portugalske ni svetovnega prvenstva”

Po Makedoncih je govoril z izbranimi besedami, a niti v sanjah ni pomislil, da bi se lahko tudi v Portu zgodil scenarij iz Palerma.

“Makedonci so presenetili veliko tekmecev, a prepričan sem, da nas ne bodo. Portugalska bo zmagala in se uvrstila na svetovno prvenstvo. Svetovno prvenstvo se ne more igrati brez Portugalske,” je odločen kapetan portugalske izbrane vrste.

Kot rečeno, obračun v Portu bo na sporedu v torek ob 20.45, tekmo pa bo sodil angleški sodnik Anthony Taylor.

Komentari

Vaš komentar