Pod prečko: Nora anekdota iz kraja Romea in Julije (VIDEO)

Nogomet 6. Maj 202420:00 > 20:03 0 komentarjev
Bojan Jokić, Boštjan Cesar
Foto: Uroš Skaza

Tokratna oddaja Pod prečko je bila prvoligaško in reprezentančno obarvana. V studio sta namreč prišla prvi in drugi na večni lestvici števila nastopov za slovensko nogometno reprezentanco ter navdušila s polnim "košem" anekdot.

Celotna oddaja Pod prečko:

Sezona Prve lige Telemach se zaključuje, in čeprav že imamo državnega prvaka, je domače nogometno dogajanje še kako pestro.

Hkrati počasi slovenska nogometna javnost odšteva tudi dneve do Eura 2024, ki se sredi junija začenja v Nemčiji, na njem pa bo znova igrala tudi slovenska reprezentanca.

Kot pomočnik selektorja bo imel pomembno vlogo v naši izbrani vrsti tudi Boštjan Cesar, ki ima še vedno status nogometaša z največ nastopi za slovensko izbrano vrsto (102). Kot prvi na tej lestvici mu sledi Bojan Jokić (100).

Bizarna zgodba iz Verone

Oba velikana slovenskega nogometa gostujeta v naši nogometni oddaji Pod prečko in sta že zelo hitro po začetku epizode poskrbela za zanimivo anekdoto, v kateri sta razkrila, kako sta istočasno končala pri Chievu iz Verone.

“Pred SP sem iz Sochauxa prišel v Chievo, želeli so me odkupiti, bil sem namreč le posojen. Ko sem se ravno odpeljal s parkirišča, sem na pločniku zagledal Boštjana. Skupaj sva se vrnila v pisarno in skupaj podpisala pogodbo. Vse je res,” je bizarno zgodbo razkril Jokić.

Cesar je anekdoto podkrepil z utrinki s treninga: “‘Joka’ ni imel rad raztegovanja, a kakor me je spoštoval na zelenici, me je cenil tudi izven nogometnih igrišč. Na treninge v fitnes je prišel s kavico, sam sicer ni delal, a mi je vseeno delal družbo.”

Bojan s kavico, Boštjan s “špago”

Jokić se je po besedah so-gosta začel raztegovati šele proti koncu kariere, ko ga je začela mučiti bolečina v stegenski mišici, na besede Cesarja pa je odgovoril takole: “To je bilo tudi dokumentirano, Boštjan lahko dela ‘špago’, jaz pa sem v telovadnici raje spil kavo.”

Cesar se je spomnil svojega neumornega igranja v Serie A.

Ljubljančan je v polnem desetletju igranja pri Chievu zbral 236 tekem in sedem zadetkov, hkrati pa nabral polno “košaro” dogodivščin. V spominu mu je zelo dobro ostala prigoda s tekme proti Interju, ko se je z nerazzurri meril po njihovi trojni kroni.

“Tedaj sem v boju s Samuelom Eto’o-jem izvedel “Zinedinea Zidanea“. Je pa Eto’o vseeno velik gospod. Po tekmi je prišel do mene, se mi opravičil in izmenjal dres,” se zgodbe spominja Cesar.

V epizodi nismo le obujali spominov in pogledovali v prihodnost slovenske reprezentance, ampak smo se posvetili tudi aktualnemu dogajanju v Prvi ligi Telemach. Pred vrati je zadnji večni derbi sezone, Olimpija pred njim menja trenerja, Rogaška je (za zdaj) ostala brez licence za prihodnjo sezono in povsem premešala prvoligaške karte …

Set Pod Prečko
FOTO: Uroš Skaza

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!