Pod prečko: Tretji polčas večnega derbija

Nogomet 11. Apr 202221:40 > 12. Apr 2022 8:11
Foto: Uroš Skaza

Tradicionalen podaljšek nogometnega konca tedna je tokrat seveda obarvan v barve večnega derbija. V studio oddaje Pod prečko se je vrnil legendarni športni direktor NK Maribor, ki se mu je za vročim stolom pridružil kapetan NK Olimpija Ljubljana.

Minuli večni derbi, v katerem je Maribor z 1:0 premagal Olimpijo, analiziramo s pomočjo Zlatka Zahovića, ki postaja reden gost naših nogometnih debat po slovenski tekmi vseh tekem.

Iz zeleno-belega tabora se mu pridružuje kapetan zmajev Timi Max Elšnik, ki prinaša neposredne občutke z igrišča, kjer so zmaji tokrat potegnili krajšo. Kdo ve, kaj bi bilo, če bi se njegov projektil sredi drugega polčasa od vratnice odbil v mrežo

Iz štajerske prestolnice se je preko video povezave oglasil eden izmed junakov sobotnega derbija, Martin Milec.

“Proslavili smo pred čudovito publiko, čudovito kuliso, a danes je vse pozabljeno. Usmerjeni smo v naslednjo tekmo. Imam stol iz tribune Ljudskega vrta, a ne tistega, na katerem sedel med derbijem. Noge so bile malo utrujene, potrebno se je bilo nekoliko odpočiti,” se je iz Maribora nasmejan oglasil kapetan in spomnil na pripetljaj, s katerim je zbodel navijaško skupino Green Dragons.

Zlatko Zahović je dodal, da je trener vijoličastih Radovan Karanović s to zmago na derbiju v njegovih očeh dobil nogometno diplomo, nekakšno potrditev.

Foto: Uroš Skaza

“Z Radomljami smo dobili potrditev, da smo na pravi poti, igrali smo napadalno, a se nam na koncu žal ni izšlo,” je dodal Elšnik. Dodal je, da je Robert Prosinečki velika figura: “Ko taka oseba stopi v prostor, te strese in zamisliš se, v katerih klubih vse je igral.”

Elšnik je dejal, da so v soboto dobili prav tak Maribor, kot so ga pričakovali: “Imeli smo dovolj prostora na sredini igrišča, a bili premalo konkretni. Zavedali smo se, da bo Maribor iskal priložnosti iz protinapadov in prekinitev. Take tekme v slovenskem prostoru manjkajo.”

Kasneje se je spet oglasil Milec in dejal, da je prepričan v naslov prvaka, čeprav se zaveda, da bo Koper še naprej nevaren. Razlika znaša tri točke. “Ko imaš v ekipi Ognjena, je vse skupaj lažje,” se je namuznil.

Foto: Uroš Skaza

Njegove besede je kasneje potrdil tudi Zahović, ki je o napadalcu vijoličastih dejal: “Ognjen je igralec, ki enostavno sodi v Maribor. On ima kulturo tega mesta. Njegov bojevita, zagnana narava, njegovo edinstveno proslavljanje zadetkov.”

Timi Max Elšnik se zaveda, da jih v igri za naslov ohranja le še teorija: “Vse tekme do konca bomo igrali na zmago in se borili za mesta v Evropi.”

Potrdil je, da za zdaj razmišlja le o Olimpiji, saj si kot nedavni rekonvalescent pretiranega sanjarjenja o tujini niti ne sme privoščiti.

Poklicali smo tudi v tabor slovenske ženske nogometne reprezentance, ki se bori za nastop na svetovnem prvenstvu. Iz Francije se je oglasila Dominika Čonč. Med drugim je dejala, da verjame v cilj – drugo mesto v skupini I, kar prinaša dodatne kvalifikacije.

Za sodniško analizo se nam je znova pridružil Darko Čeferin, v Fantasy kotičku pa je še enkrat več zablestel Sportklubov komentator, Jaka Kozmelj. Celotno oddajo si oglejte v spodnjem videoposnetku:

Komentari

Vaš komentar