Portugalska Primeira Liga se vrača na Sportklub

Foto: Profimedia

United Media, vodilno medijsko podjetje v jugovzhodni Evropi, je s Primeira Ligo podpisalo večletno pogodbo o ekskluzivnih pravicah za prenos tekem portugalskega nogometnega prvenstva na kanalih Sportklub v Srbiji, na Hrvaškem, v Sloveniji, Bosni in Hercegovini, Črni gori in Severni Makedoniji.

Gledalci Sportkluba bodo imeli možnost 34 tednov vsak vikend v živo spremljati vedno zanimive boje vodilnih portugalskih ekip za naslov državnega prvaka. Gre za tekmovanje, v katerem je zrasel Cristiano Ronaldo in v katerem vsako sezono ob atraktivni Bragi, Vitorii Guimaraes, Boavisti in drugih boj za prestižno lovoriko bijejo Porto, Benfica in Sporting .

Primeira Liga je eno najatraktivnejših nogometnih tekmovanj v Evropi, ki se lahko pohvali s štirimi lovorikami v ligi prvakov (po dvakrat Benfica in Porto) in dvema v evropski ligi (obe Porto).

Srbija bo imela v novi sezoni štiri predstavnike – Marka Grujića v Portu, Mihaila Ristića iz Benfice, Mirka Topića iz Familisaa in Nikolo Bursaća iz Vizele. Hrvaška bo imela pet igralcev: Toni Borevković (Guimaraes), Petar Musa (Benfica), Nino Galović (Arouca), Renato Pantalon (Rio Ave) in Fabijan Buntić (Vizela). BiH in Slovenija bosta imeli po enega predstavnika – Nermina Zolotića v Casa Pii in Slovenca Roberta Boženika v Boavisti.

“Zelo smo veseli, da bomo od tega tedna dalje našim gledalcem omogočili ponovno spremljanje dogajanja v portugalski Primeira ligi. Gre za zelo kakovostno tekmovanje z znanimi rivali, kot so Porto, Benfica in Sporting. Gre za eno redkih lig na svetu, ki ima kar šest velikih svetovnih derbijev na sezono. Prepričan sem, da bomo teden za tednom lahko ponudili veliko razburljivosti in kakovostnega nogometa iz države, ki že tradicionalno čuti veliko strast do nogometa. Uživali bomo ob Davidu Neresu, Orhanu Kokči, Joau Mariu (Benfica), Diogu Costi, Evanilsonu, Pepeju, Joau Mariu, Mehdiju Tareminu, Franu Navarru (Porto), Markusu Edvardsu, Trinkau (Sporting), Alu Musratii, Rikardu Horti ( Braga),« je dejal Nemanja Simeunović, direktor Sportkluba.

United Media je v zadnjih nekaj mesecih pridobila številne ekskluzivne pravice za nova tekmovanja, ki jih bo prenašal Sportklub, kot so nove sezone Evrolige in Evropokala, Endesa Lige, Rokometne Bundeslige.

O United Media

United Media je del skupine United Group in vodilno medijsko podjetje v jugovzhodni Evropi, ki deluje v osmih državah. S 4200 zaposlenimi United Media vsako leto proizvede več kot 40.000 ur izvirne vsebine, ki jo vodilni mednarodni operaterji distribuirajo na trg z več kot 40 milijoni ljudi. Poleg tega ima podjetje v svojem portfelju 55 televizijskih postaj, od tega sedem z nacionalnim pokrivanjem, ter uspešen digitalni portfelj 30 portalov ter 6 časopisov in 5 radijskih postaj. Podjetje ponuja tudi edinstveno oglaševalsko storitev s prodajo oglasnih mest in natančnim targetiranjem glede na ciljno skupino za izbrane kanale.