Nogometaši AEK v Zagrebu pod strogim policijskim varstvom

Evropa 14. Avg 202317:02 1 komentar
Foto: Profimedia

Nogometaši atenskega AEK so že prispeli v Zagreb, kjer bodo jutri ob 20. uri proti Dinamu odigrali prvo tekmo tretjega kroga kvalifikacij za ligo prvakov. Zaradi navijaških izgredov, ki so pretekli teden izbruhnili v grški prestolnici, za njihovo varnost skrbijo številni policisti.

Po hudih navijaških izgredih, ki jih je pretekli teden v Atenah zanetila navijaška skupina zagrebškega Dinama Bad Blue Boys in v katerih je življenje izgubil 29-letni Grk Michalis Katsouris, hrvaški varnostni organi pred torkovo tekmo med hrvaškim prvakom in AEK ne želijo ničesar prepuščati naključju.

Foto: Profimedia

Gostujoči nogometaši so po pisanju hrvaških medijev vse od prihoda v Zagreb pod strogim policijskim varstvom. “Da ne bi prišlo do novih incidentov, je hotel, kjer prebivajo nogometaši AEK, obkrožen s policijskimi vozili,” piše Index.hr in dodaja, da je policija torkovo tekmo označila za dogodek visokega tveganja, posledično pa so grški navijači dobili tudi prepoved obiska obračuna na stadionu Maksimir.

Identična prepoved je sicer pretekli teden veljala tudi za navijače Dinama v Atenah, a je kljub temu prišlo do izgredov, zaradi česar so bili prireditelji dvoboj prisiljeni odpovedati.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje