Poslavlja se še zadnji člen legendarne španske vezne vrste

Nogomet 16. Dec 202213:19
Foto: guliverimage

Sergio Busquets je sporočil, da je že odigral zadnjo srečanje v dresu španske nogometne reprezentance. Tako se poslavlja edini član španske reprezentance v Katarju, ki je bil del zmagovite ekipe leta 2010.

Sergio Busquets je bil v Katarju pod taktirko Luisa Enriqueja kapetan reprezentance, ki pa je razočarala. V skupinskem delu je osvojila drugo mesto za Japonsko, v osmini finala pa je furijo po enajstmetrovkah izločil Maroko. Zadnje dejanje Sergia Busquetsa v reprezentančnem dresu je bila tako zgrešena najstrožja kazen.

Vseeno so njegovi uspehi za reprezentanco zavidljivi. Leta 2010 je osvojil naslov svetovnega, leta 2012 še evropskega prvaka. Sergio Busquets je za špansko reprezentanco v 14 letih zbral 143 nastopov, dosegel je dva zadetka. 34-letnik je v Katarju nastopil že na svojem četrtem svetovnem prvenstvu, zdaj je jasno, da je bilo to tudi njegovo zadnje.

Busquets je skupaj s soigralcema iz Barcelone Xavijem in Andreasom Iniesto tvoril legendarno vezno linijo tudi v španski reprezentanci.

Komentari

Vaš komentar