Posmeh Cristianu Ronaldu: “Potrebujemo ljudi, ki tečejo”

Nogomet 23. Nov 202211:344 komentarji
Foto: Profimedia

Svetovni nogometni zvezdnik Cristiano Ronaldo je v torek zvečer tudi uradno postal brezposeln. Po odmevnem intervjuju, v katerem je udaril po Manchester Unitedu, trenerju in nekdanjih soigralcih, se je s pristojnimi dogovorili za predčasno prekinitev pogodbe. Zdaj se je začelo ugibanje, kje bo portugalski veteran nadaljeval kariero?

Cristiano Ronaldo je tik pred odhodom na svetovno prvenstvo v Katar, kjer s Portugalsko meri visoko, v 90-minutnem intervjuju z novinarjem Piersom Morganom pomahal v slovo navijačem rdečih vragov.

Portugalec je kritiziral vse. Od infrastrukture do lastnikov, navijači Uniteda pa so mu najbolj zamerili povsem nepotrebno blatenje trenerja Erika ten Haga ter legende Wayna Rooneyja. Vodilni možje Uniteda so se na intervju odzvali mirno, odšli na posvet k odvetnikom, nekaj dni pozneje pa s Portugalcem sporazumno prekinili pogodbo.

V Burnley zagotovo ne, kaj pa Newcastle?

Rdeči vragi so s tem privarčevali skoraj 17 milijonov evrov, ki bi jih s plačo do konca pogodbe dobil Ronaldo, portugalski veteran pa zdaj na zavodu za zaposlovanje išče novo ekipo. Čeprav je 37-letni zvezdnik še vedno prepričan o tem da je najboljši na svetu, pa snubcev, ki bi si ga želeli v svojih vrstah, ni na pretek. Spomnimo, da si je Ronaldo že poleti želel zapustiti United, a ker ponudb ni bilo, sta morala z agentom stisniti zobe in se zadovoljiti z obstankom na Old Traffordu.

“Potrebujemo ljudi, ki lahko tečejo,” je prve govorice, da se bo v lov za brezposelnim Ronaldom spustil Burnley, ovrgel trener vodilne ekipe druge lige Vincent Kompany. Bolj realno možnost je svojim bralcem postregla italijanska Gazzetta dello Sport. Najprej je zapisala kluba, ki se sama po sebi ponujata kot možnosti za naslednjo destinacijo – PSG in Chelsea, ne pa bi se čudili, če bi prestopil k ekipi neomejenih sredstev, torej Newcastlu. Lastnik srak Mohammed bin Salman je pripravljen Portugalcu ponuditi med 6 in 18-mesečno pogodbo pri Newcastlu, nato pa bi sledila selitev k ekipi Al-Nassr FC. Ronaldu v tem času ponuja kar 300 milijonov evrov, kar je ponudba, ki jo v teh letih ne bi nihče zavrnil.

Bayern, Liverpool, NK Bravo?

A, kot smo zapisali, Ronaldo pri 37 letih še vedno čuti, da mu ni para, zato bo iskal klub v Ligi prvakov, četudi bi tam igral skorajda brezplačno. Po prekinitvi pogodbe se v povezavi z Ronaldom znova omenja tudi Bayern, Sporting je po izpadu iz Lige prvakov postal manj verjetna destinacija, španski AS pa je namignil tudi morebitno selitev na Anfield, navijač prestopa v Liverpool naj bi bil kar sam Jürgen Klopp.

Glede na to, da je Ronaldo prosti igralec, ga lahko podpiše vsak, tudi ljubljanski Bravo, ki ga je na Twitterju že povabil v Spodnjo Šiško. Portugalčev agent Jorge Mendes že preučuje vse možnosti, zagotovo pa si Ronaldo s svojim klubskim statusom ne beli glave, v njegovih misli je trenutno le Portugalska, s katero si želi vse do konca.

Portugalci bodo v Katarju prvič na delu v četrtek, ko se bodo ob 17. uri pomerili z Gano.

Komentari

Vaš komentar