Potrjeno, kapetan Brava odhaja v Rusijo

Nogomet 24. Jan 202218:18 > 18:28 1 komentar
Vanja Drkušić.

Pri slovenskem nogometnem prvoligašu NK Bravo so potrdili odhod Vanje Drkušića. Mladi slovenski branilec bo kariero nadaljeval v prvi ruski ligi, podpisal je pogodbo s Sočijem.

Kot smo napovedali že prejšnji teden, Bravo ostaja brez enega svojih najboljših nogometašev Vanje Drkušića, ki pol leta pred iztekom pogodbe odhaja v Rusijo. Podpisal je pogodbo s tamkajšnjim prvoligašem Sočijem, ki je trenutno na visokem tretjem mestu ruske premier lige.

Dvaindvajsetletnik je bil kapetan Brava in med najbolj zaslužnimi, da imajo Ljubljančani po prvem delu sezone 2021/22 z zgolj 16 prejetimi goli na 20 tekmah najboljšo obrambo v ligi.

Bravo bo s prodajo svojega branilca nekaj zaslužil. Koliko natančno, ni znano. Po informacijah Transfermarkta naj bi v blagajno Šiškarjev kapnilo 120 tisoč evrov.

V Šiški je bil natanko dve leti

Drkušić je v Bravo prišel januarja 2020, potem ko se je vrnil iz tujine, v katero je odšel kot zelo mlad.

Leta 2016 je mladinske ekipe Krškega prestopil k mladincem Heerenveena, pri katerem priložnosti med člani ni dobil. Potem se je za pol leta preselil k italijanskemu tretjeligašu Rendeju, od koder se je vrnil v Slovenijo.

Za Bravo je Drkušić odigral 71 tekem in dosegel štiri gole.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje