Vijol’čni bojevnik: Nekdo me ni želel v Mariboru (VIDEO)

Nogomet 8. Apr 202421:55 > 22:14 1 komentar
Matko
FOTO: Jaka Kozmelj

Tokratna oddaja Pod prečko je bila malce drugačna, kot ste je vajeni. Poleg debate z dvema vročima strelcema smo namreč izvedli tudi žreb polfinala pokala Pivovarne Union. Eden izmed gostov je izdal datum svoje poroke!

Gosta tokratne oddaje Pod prečko sta bila vroča strelca prvoligaških zelenic Aljoša Matko in Patrik Mijić. Sploh slednji je bil v edinstveni epizodi še posebej ‘na trnih’, saj smo nogometno debato začinili z žrebom polfinala pokala Pivovarne Union, v katerem so se vrtele kroglice Rogaške, Beltincev, Gorice in Mure.

Spomini na Maribor in Olimpijo

Prvi strelec lige je med drugim spregovoril o svojem preživljanju kariere v Mariboru: “Vsi vemo, kaj mi je Maribor dal. Obstajala je tudi možnost, da se vrnem, a si nekateri v klubu takrat tega niso želeli. Imel sem priložnost igranja za Olimpijo in jo zagrabil – iskal sem klub, da me vrne v življenje,” je povedal Matko.

Dodal je, kako si razlaga posebno priznanje navijaške skupine Viole: “Vseeno so mi prav oni dali naziv Vijol’čni bojevnik, ki mi veliko pomeni, čeprav v njihovih očeh sem ga (s prestopom v Olimpijo op. a.) izbrisal.”

Kasneje se je eden izmed najbolj lucidnih igralcev Prve Lige Telemach ozrl še na svoje službovanje v Ljubljani: “Na Olimpijo imam praktično same lepe spomine, edina izjema so plače, ki so takrat kar pogosto zamujale (smeh).”

V oddajo se nam je prek video klica javil tudi novi trener Radomelj Darjan Slavic, ki je predhodno kot trener deloval pri NŠ Mura.

Novi šef Mlinarjev se predstavi

Bil je del mladinskega pogona, črno-bele upe je še v nedeljo popeljal do zmage proti Radomljam. Muro je po poletnem slovesu Dejana Grabića vodil na treh ligaških tekmah ter črno-bele popeljal do dveh zmag.

“Vse se je dogajalo danes čez dan, odločitev sem moral sprejeti hitro. Ker sem imel še pogodbo z Muro, se je moral moj klub z mojim odhodom strinjati. Za take stvari sicer nikoli ni idealnega trenutka in toliko težje je bilo, ker sem v slovenskem prostoru deloval zgolj v Muri. Projekt je pravi, razmišljanje je pravo. Videl sem se v tej zgodbi,” je za Sportklub med drugim povedal Slavic.

Znova je bilo zanimivo tudi v sodniškem pogledu, kjer smo zadeve pokomentirali z našim strokovnjakom Damirjem Skomino.

Da je bil pogovor še bolj pester, je poskrbel Amadej Maroša, ki se nam je pridružil prek video povezave, v temi tedna pa smo se spomnili nekaterih spektakularnih golov zadnjih sezon v Prvi ligi Telemach, ki smo ji dodali tudi fantastičen zadetek Domžalčana Filipa Stuparevića s tekme proti Bravu.

Za konec oddaje je Matko izdal datum svoje poroke!

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje