Razkrivamo: Olimpija bo ostala brez Elšnikovih milijonov

Nogomet 6. Apr 20245:00 > 9:03 1 komentar
Timi Max Elšnik
Timi Max Elšnik. Foto: Uroš Skaza

Timi Max Elšnik je pred prihajajočim poletjem eden glavnih 'prodajnih artiklov' ljubljanske Olimpije. Težava zmajev pa je ta, da od njegove napovedujoče se prodaje ljubljanski prvoligaš, čeprav je kapetan pod trdno pogodbo, ne bo zaslužil ničesar. Kako je to mogoče?

Nogometna pomlad v Ljubljani sicer ni prinesla napovedanega lova Olimpije na vodilno Celje, razlika med tekmecema na prvenstveni lestvici pred 29. krogom Prve lige Telemach ostaja 10 točk, je pa prinesla preporod kapetana Timija Maxa Elšnika.

Slednji v zadnjih tednih znova kaže predstave, kakršne so mu prinesle status najboljšega posameznika domačega prvenstva v zadnjih sezonah in tudi slovenskega reprezentanta oziroma celo standardnega člana udarne enajsterice selektorja Matjaža Keka.

To pomlad je Elšnik v Prvi ligi Telemach dosegel štiri gole in prispeval še štiri asistence. Vrhunec njegovega leta 2024 pa je za zdaj zagotovo zadetek proti veliki Portugalski, s katerim je potrdil slovensko zmago (2:0) in nase še dodatno opozoril nogometno Evropo.

Kdo bo dobil denar od Elšnikove odškodnine?

V luči vse boljših predstav nogometaša iz Zlatoličja je bilo vse manj dvomov o tem, da bo Elšniku v letošnjem poletju vendarle uspelo to, kar se mu je v zadnjih mesecih izmikalo. Odmeven prestop v tujino. A v luči tega je že nekaj časa glede Elšnikovega prestopa v ljubljanski nogometni javnosti krožilo kar nekaj takšnih in drugačnih zgodb.

Tista, ki je prednjačila, je bila ta, da ob prodaji slovenskega reprezentanta Olimpija ne bo dobila ničesar. Niti evra. Kako je to mogoče? Ker naj bi ves izkupiček od prodaje romal na račun nekdanjega lastnika Olimpije Milana Mandarića. Slednji naj bi si to izpogajal ob predaji kluba v roke nemških lastnikov, na čelu z Adamom Deliusom.

Timi Max Elšnik Goran Boromisa Adam Delius
Kam bo šel denar od prodaje Timija Maxa Elšnika. Foto: Aleš Fevžer

Mandarić: Ko se Elšnik proda, denar pripada meni

Ob tem, ko nam je zadevo potrdilo več virov, smo se z vprašanji obrnili neposredno na tistega, ki naj bi postal prejemnik milijonske odškodnine, ki se pričakuje ob prodaji Timija Maxa Elšnika. Torej na Milana Mandarića, svežega podpredsednika srbske Vojvodine.

Daljši intervju z Milanom Mandarićem o njegovi novi nogometni zgodbi v Vojvodini, odnosu do slovenskega nogometa, pa tudi o tem, da je bil blizu vnovične selitve v angleški nogomet, boste lahko na Sportklubu prebrali jutri.

“Iskreno? Razočaran sem, ker doslej še nisem dobil tistega, kar je v pogodbi. V njej je tudi postavka, v kateri mi pripada določen delež nagrade ob uvrstitvi Olimpije v skupinski del evropskih tekmovanj. Verjel sem, da bo Olimpiji to uspelo, saj sem jo pustil povsem blizu vrha. V Evropi pa vemo, da se zasluži veliko denarja. Kasneje smo na željo novih lastnikov podpisali aneks in zmanjšali odstotek, ki ga dobim od te nagrade, hkrati pa v zameno zapisali, da mi pripada celotna odškodnina ob prodaji Michaela Pavlovića in Timija Maxa Elšnika. Ne želim si nikakršne vojne z vodstvom Olimpije, ampak z odvetniki zadevo že pregledujemo, da dobim, kar mi pripada,” nam je zaupal nekdanji predsednik zmajev Milan Mandarić.

In torej razblinil vse dvome.

“Ko se Timi Max Elšnik proda, ta denar pripada meni. To piše v pogodbi. To je zamena za to, ker sem se odpovedal določenemu delu nagrade za uvrstitev Olimpije v skupinski del evropskih tekmovanj,” povzema Mandarić.

Milan Mandarić
Milan Mandarić razkriva, da bo on prejemnik odškodnine, ki jo bo Olimpija dobila za Timija Maxa Elšnika. Foto: SK

Je Olimpija s prodajo Elšnika namenoma zavlačevala?

Ob teh razkritjih se pojavi tudi vprašanje, ali je vodstvo zmajev nemara namerno zavračalo vse ponudbe za Elšnika, ki bi mu omogočile korak naprej v karieri, saj se je zavedalo, da od tega ne bo imelo ničesar.

Toda po naših informacijah za zdaj namernega zaviranja prestopa ni bilo. Olimpija je za slovenskega reprezentanta lansko poletje najkonkretnejšo ponudbo prejela iz Rusije, kamor pa Elšnik tedaj ni želel oditi predvsem zaradi dejstva, da ga je zelo resno spremljala italijanska Bologna.

Timi Max Elšnik
Potem ko je Olimpija na njegovih krilih strla Ludogorec, je bil Elšnik minulo poletje zelo vroče ime na nogometni tržnici. Foto: Aleš Fevžer

Tudi v luči menjave agenta in selitvi k Andyju Bari pa gre pričakovati, da bo najbolj priljubljen Štajerec v Ljubljani po evropskem prvenstvu zamenjal svoje delodajalce. Takrat pa bo zanimivo v ozadju spremljati tudi to, koliko bodo zmaji pri sklepanju posla spretni v manevrih, da vsaj delček odškodnine vendarle ostane v klubu.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje