Pred Maticem Kotnikom so lepši grški dnevi

Nogomet 23. Avg 202219:00 0 komentarjev
Matic Kotnik se vrača po daljši odsotnosti. FOTO: Guliverimages.

Matic Kotnik, slovenski vratar in občasni reprezentant, ki si kruh služi v prvi grški ligi, se je po operaciji ramena vrnil na treninge. "Upam, da se čim prej vrnem tudi na igrišče," je povedal 32-letni vratar.

“Za zdaj vse teče po planu. Rama se dobro odziva na vedno večji napor, tako da mi ostane le še popolna vključitev v trening z ekipo. Upam, da bo tudi ta potekala brez nevšečnosti,” nam je povedal Matic Kotnik, ki je prejšnji teden začel trenirati po štirimesečni odsotnosti.

Poškodoval se je v drugem delu prejšnje sezone, pred katero se je iz Brescie vrnil v Grčijo, kjer je pred petimi leti pustil globok pečat in tri sezone blestel pri Panioniosu. Enkrat je bil v njegovem dresu izbran tudi za najboljšega vratarja prve grške lige.

Tokratna grška epizoda zanj, vsaj do zdaj, ni potekala tako lepo. Za Volos je v prejšnji sezoni odigral vsega deset tekem. Zadnjo sredi januarja, potem pa se je začela kalvarija, ki se je končala z operacijo.

Dnevi po operaciji so bili mučni

“Trenirati sem začel že dva tedna po operaciji, bolj resno pa takoj na začetku klubskih priprav konec junija. Sprva seveda po individualnem programu, v začetku avgusta pa sem se začel postopoma vključevati v proces vratarskega treninga. Zdaj sem se priključil v normalen trening z ekipo,” je proces rehabilitacije opisal nekdanji vratar Celja.

“Prvi dnevi in tedni po operaciji so bili kar mučni, zaradi bolečin je bilo tudi kar nekaj neprespanih noči. Hvaležen sem predvsem mojima puncama, dekletu in hčerki, da sta mi stali ob strani in ‘trpeli’ z mano skozi najtežje obdobje. Sicer pa je bilo lepo preživeti več časa z družino, a sem seveda vseeno pogrešal žogo in igrišče. Komaj sem čakal, da sem se lahko vrnil na igrišče,” pravi izkušeni vratar, ki se iz dneva v dan počuti boljše.

Vrnil se bo, ko bo stoodstotno pripravljen

Kdaj ga lahko pričakujemo na igrišču? Volos je s sezono začel prejšnji konec tedna in v prvem krogu grške superlige remiziral s 3:3 proti Asterasu.

“Upam, da se vrnem čim prej. Kdaj, ne vem. Pomembno je le, da se vrnem stoodstotno pripravljen,” je še povedal vratar Volosa, pri katerem je poleti prišlo do številnih igralskih sprememb. V klubu je 15 novih igralcev in tudi nov trener. “Cilj je, tako kot prejšnjo sezono, uvrstitev med najboljših šest oziroma vsaj borba za play-off,” je zaključil Kotnik.

Šest Slovencev v grški superligi

V elitni grški superligi imamo Slovenci v tej sezoni kar šest nogometašev. Ob Kotniku še Jasmina Kurtića, ki je član Paoka, čeprav je njegova prihodnost še negotova, tri reprezentante, ki so letos poleti okrepili Panathinaikos (Adam Gnezda Čerin, Andraž Šporar in Benjamin Verbič), ter mladega, 20-letnega branilca Žigo Lacija, ki je še vedno član AEK, pri katerem pa je v prejšnji sezoni igral le za B ekipo, tudi na prvi tekmi te sezone pa ga v kadru tega atenskega kluba ni bilo.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!