Pred vrati Olimpije super talent, na katerega je upe polagala Srbija

Nogomet 31. Maj 20230:58 0 komentarjev
Nemanja Motika. FOTO: Guliverimages.

Najverjetnejša nova okrepitev nogometašev Olimpije bo nekdanji up Bayerna Münchna, v Nemčiji rojeni 20-letni mladi srbski reprezentant Nemanja Motika, ki je trenutno član beograjske Crvene zvezde.

Olimpija, ki bo v novi sezoni igrala pod vodstvom novega trenerja – vodil jo bo Portugalec Joao Henriques -, je v torek predstavila prvo poletno okrepitev. V Ljubljano prihaja 24-letni branilec Ahmet Muhamedbegović.

Avstrijec bosanskih korenin pa zagotovo ne bo edini, ki bo v naslednjih dneh okrepil državne in pokalne prvake.

Športni direktor Goran Boromisa in sodelavci se pogovarjajo s še nekaterimi nogometaši, z enim oziroma z njegovim zdajšnjim delodajalcem pa naj bi bili že zelo blizu dogovora.

O zanimanju Olimpije za Nemanjo Motiko je že pred časom pisal portal Planetnogomet, zdaj pa naj bi bil mladi up srbskega nogometa blizu podpisa pogodbe, smo izvedeli. Ta levi krilni napadalec, ki ima bogato pogodbo s Crveno zvezdo do leta 2026, bi v Ljubljano lahko prišel kot posojen nogometaš.

Nogometaš, ki je rojen v Berlinu in je pri tamkajšnji Herthi tudi začel nogometno pot, je bil član Bayerna pet let in bil tudi na pragu članske ekipe (enkrat je bil tudi na klopi ekipe Juliana Nagelsmanna), a se v konkurenci Kingsleyja Comana, Serga Gnabryja, Jamala Musiale in drugih v njo ni uspel prebiti.

V B ekipi Bayerna blestel

Toda s 15 goli in 8 asistencami, ki jih je v sezoni 2021/22 zabil za drugo ekipo Bayerna, je nase vseeno opozoril, postal mladi srbski reprezentant (pred tem je v mlajših selekcijah igral za Nemčijo) in bil najavljen kot velika okrepitev za tamkajšnji nogomet ter kmalu tudi člansko reprezentanco.

V dresu B ekipe Bayerna je v tretji nemški ligi blestel. FOTO: Guliverimages.

Crvena zvezda je plačala 1,5 milijona evrov

S pompozno izbiro prihoda v Crveno zvezdo, ki je zanj plačala kar 1,5 milijona evrov, je februarja lani še bolj razplamtel domišljijo srbske nogometne javnosti, potem pa je sledila streznitev.

Za Crveno zvezdo je igral bolj malo, le 313 minut v 16 nastopih, v katerih je zabil en gol in prispeval eno asistenco. Februarja letos je sledila posoja v prvo avstrijsko ligo k Austrii Lustenau, pri kateri pa je spet razočaral. V 14 nastopih in 643 minutah igre je zabil en gol in enkrat asistiral.

Motika – srbski kolegi so nam ga opisali kot zelo nadarjenega, a tudi ne preveč zagrizenega in marljivega nogometaša – za zdaj torej še zdaleč ni upravičil velikih upov, ki so jih polagali vanj, a je še dovolj mlad, da kariero zasuče v pravo smer in izpolni visoka pričakovanja.

Morda bo prav Olimpija kraj, kjer se bo to zgodilo. Čas je na njegovi strani, šele pred dvema mesecema je dopolnil 20 let.

Mario Kvesić (še vedno) odhaja

Kako pa je z Olimpijo in odhodi? Branilec Đorđe Crnomarković, ki je imel pomembno vlogo v šampionski zasedbi Alberta Riere, je že odšel.

Kljub drugačnim informacijam, ki so ta teden zaokrožile v javnosti, pa naj bi bil blizu odhoda še vedno tudi avtor 13 golov in 10 asistenc Mario Kvesić. Izkušenemu Hrvatu pogodba poleti poteče, nove pa v Stožicah ne bo podpisal. Super sezono bo skušal unovčiti in izposlovati boljšo pogodbo kje drugje.

Medtem za nekatere nosilce in najboljše igralce, s katerimi bi Olimpija lahko v naslednjih tednih zaslužila, po naših informacijah pravih ponudb za zdaj še ni bilo …

Nič presenetljivega, časa je še dovolj. Sezone ponekod sploh še niso končane. poletna nogometna tržnica bo s polnimi pljuči zadihala čez kak mesec ali dva.