Gledališče nočnih mor – Tottenham osramotil United

Premier Liga 4. Okt 202019:11 > 19:11
Catherine Ivill, Getty Images Sport

Nogometaši Tottenhama so razbili Manchester United. Spursi so v mrežo De Gee natresli pol ducata zadetkov in brez težav dobili veliki derbi 4. kroga angleške Premier lige.

Sportklub Slovenija

Na “gledališču sanj” je Manchester United doživel pravo katastrofo. Rdeči vragi so tekmo sicer sanjsko odprli. Že v 1. minuti je Sanchez spotaknil Martiala v kazenskem prostoru Tottenhama in Anthony Taylor je pokazal na belo točko. Enajstmetrovko je znova zanesljivo izvedel Bruno Fernandes.

Le 2 minuti kasneje so Spursi prišli do izenačenja. Zadel je Tanguy Ndombele. V 7. minuti je udarila naveza Kane – Son. Korejec je po podaji Angleža dosegel 5. zadetek v sezoni. 

V 28. minuti je po sporu z Lamelo rdeče videl Anthony Martial. Le 2 minuti kasneje sta najboljša nogometaša Tottenhama zamenjala vlogi. Tokrat je podal Son, zadel pa je Kane in v tistem trenutku je bilo jasno, da se United ne more vrniti.

Še pred koncem polčasa je na 4:1 po podaji Aurierja povišal Son in se tako zavihtel na vrh liste strelcev Premier lige.

Mourinho ni želel, da bi njegovi varovanci v 2. delu igre popustili. Želel je osramotiti United, ki ga je v preteklosti vodil. Preventivno je na klopi pustil razgretega Lamelo in na zelenico poslal Lucasa Mouro.

V 51. minuti je s krasnim strelom z desne strani De Geo premagal Serge Aurier. V Mreži Uniteda je počila petarda.

Končnih 6:1 je postavil Kane v 79. minuti. Pogba je v kazenskem prostoru  z drsečim štartom porušil Daviesa in kazenski strel so dobili tudi gostje. Realiziral ga je Harry Kane.

Izključen bi moral biti tudi Shaw, ki je v eni izmed akcij zelo nesramno zaustavil prodirajočega Lucasa Mouro. Hvalo bogu, jo je Brazilec odnesel brez poškodbe.

Rdeči vragi so prvič v zgodovini Premier lige (1079 tekem) prejeli 4 zadetke v 1. polčasu.

Prvič po aprili 2010pa smo na tekmi Premier lige videli kar 3 zadetke po zgolj sedmih minutah.

Spursi so zabeležili 2. zmago v sezoni in skočili na 5. mesto.

Solskjearjevi varovanci so trenutno šele šestnajsti.