Partey v Arsenal, Torreira v Atletico

Premier Liga 5. Okt 202015:48 > 19:32
Denis Doyle, Getty Images Sport

Arsenal si za vsako ceno želi pripeljati člana madridskega Atletica Thomasa Parteya, ki je po zadnjih informacijah že na poti iz Španije v Anglijo.

Gonzalo Arroyo Moreno/Getty Images

Topničarji bodo aktivirali odkupno klavzulo, ki je v pogodbi in za 50 milijonov evrov pripeljali Thomasa Parteya. Novico je prek socialnega omrežja Twitter sporočil vselej dobro obveščeni Fabrizio Romano. 

Na posojo bo odšel v nasprotno smer Lucas Torreira, ki je prav tako že nekaj časa tarča madridskega Atletica. 

V Arsenal so to poletje prišli branilec Gabriel iz Lilla in Willian, ki mu je potekla pogodba s Chelseajem. Toda trener Arteta si na sredini igrišča želi imeti še eno možnost. 

V zadnjih dneh so se pri Arsenalu trudili pripeljati kapetana Lyona Houssema Aouara, a je nogometaš sam dejal, da ne želi zapustiti kluba. Tako je bila vsa pozornost usmerjena v Parteya. Arsenal in Atletico sta se že predtem pogovarjala o morebitnem prestopu ganskega reprezentanta. Dogovora ni bilo saj obe strani nista mogli uskladiti cene prestopa. 

“Delamo vse, da bi Parteya pripeljali v svoje vrste. Ali nam bo to uspelo ali ne bomo izvedeli kmalu,” je po zmagi svoje ekipe na tekmi 4. kroga Premier lige proti Sheffield Unitedu z 2:1 dejal Arteta

V pretekli sezoni je Thomas Partey v španski La Ligi za Atletico odigral 35 tekem. 

Iz Arsenala je v ponedeljek na posojo k Herthi odšel Matteo Guendouzi