Wijnaldum: Zaradi tega nisem prestopil v Barcelono

Premier Liga 7. Okt 202020:03 > 20:25
Michael Regan, Getty Images

Nizozemec Georginio Wijnaldum je novinarjem odgovoril zakaj se v tem prestopnem roku ni preselil v Barcelono pa čeprav so mediji v nekem trenutku pisali, da je prva želja novega trenerja Kataloncev Ronalda Koemana.

Dean Mouhtaropoulos Getty Images Sport
Sportklub Slovenija

Georginio Wijnaldum je na novinarska vprašanja odgovarjal pred prijateljsko tekmo proti Mehiki in pred tekmami lige narodov proti Bosni in Hercegovini ter Italiji

“Mislim, da zanimanje Barcelone ni bilo tako resno, sicer bi o tem prebrali nekaj več in tudi zgodilo bi se kaj več,” je na tiskovni konferenci dejal Wijnaldum.

Wijnaldum je za pod vodstvom Ronalda Koemana za nizozemsko reprezentanco igral odlično, kar je pripeljalo do zaključka, da bi bi bilo enako pri Barceloni. Toda v tej smeri se ni zgodilo nič. 

“Nič konkretnega ni bilo. O tem mi ni bilo treba razmišljati. Ostal sem pri Liverpoolu kjer imam pogodbo še za 10 mesecev,” je poudaril nogometaš sredine igrišča. 

Mnogi so bili prepričani, da ga bodo redsi zaradi izteka pogodbe in (zaenkrat) nepodaljšanja pogodbe prodali. Še posebej po tem, ko je na Anfield prišel Thiago Alcantara. Vseeno je 29-letni Nizozemec na začetku Premier lige odigral vse štiri tekme. 

“To bi se lahko v naslednjem prestopnem roku spremenilo. Seveda takšnih stvari pri nogometu nikoli ne veste. Bomo videli kako se bodo stvari odvijale v prihodnosti,” je zaključil Georginio, ki ga v prihodnjih dneh čakajo pomembne tekme v dresu Nizozemske v ligi narodov.