Mesec september v Premier ligi v znamenju Evertona

Ian MacNicol, Getty Images

Everton je sijajno začel novo sezono Premier lige, zato ne čudi, da sta bila Carlo Ancelotti in Dominic Calvert-Lewin izbrana za najboljšega menedžerja oziroma igralca meseca septembra.

Everton je edini prišel do štirih zmag na štirih obračunih (Tottenham 1:0, WBA 5:2, Crystal Palace 2:1 in Brighton 4:2) in je trenutno prvi na lestvici. Maksimalen učinek ima samo še Aston Villa, vendar po treh odigranih obračunih.

Več kot dovolj razlogov, da sta bila Carlo Anceloti in Dominic Calvert-Lewin povsem upravičeno izbrana za najboljšega menedžerja in igralca mesece septembra v Premier ligi.

Sijajni italijanski trener je preporodil ekipo iz Goodison Parka, medtem ko je 23-leti angleški napadalec v septembru dosegel pet golov, skupo pa šest od začetka Premier lige.

Calvert-Lewin je bil za odlične igre nagrajen tudi s prvim vpoklicem v angleško reprezentanco. Mladi napadalec je na debiju proti Walesu dosegel tudi prvi zadetek, ko je ob zmagi s 3:0 dosegel prvi zadetek na Wembleyju.

Everton po koncu reprezentančnem premoru čaka veliki mestni derbi proti prvaku Liverpoolu, ki je po dobrem začetku sezone proti Aston Villi (7:2) doživel enega od najtežjih porazov v zgodovini kluba. Merseyside Derby si boste V ŽIVO lahko ogledali na Sportklubu.

Sportklub Slovenija