Delitev točk na Bramall Laneu, Mitrovič tragični junak

Premier Liga 18. Okt 202014:55 > 14:55
Catherine Ivill/Getty Images

Sheffield United in Fulham sta si na tekmi 5. kroga Premier lige razdelila točki. Obe ekipi sta iztržili svoj prvi pozitiven rezultat v letošnji sezoni.

Sportklub Slovenija

Fulham se je pred začetkom tekme zanašal na dejstvo, da je dobil zadnje 3 medsebojne obračune s Sheffieldom.

Rezila pa na neverjeten niz proti londonskim ekipam na svojem Bramall Laneu. Sheffield je namreč dobil 10 zaporednih tekem na domačem terenu proti ekipam iz angleške prestolnice.

Obe ekipi sta se danes prikazali v dobri luči. V 1. polčasu so imeli nekaj več priložnosti domači, a je v vratih Fulhama blester Areola.

V 56. minuti je Robinson v svojem kazenskem prostoru igral z roko in Fulham je tako dobil enajstmetrovko, ki pa jo je Mitrović zastreljal. Srb je z bele točke žogo poslal v prečko.

Fulham je do vodilnega zadetka prišel v 77. minuti, ko se je pod izjemen zadetek podpisal Ademola Lookman. Slednji se je sprehodil skozi obrambo nasprotnika in nato z izjemnim strelom z levico premagal Ramsdalea.

Mož, ki je zapravil enajstmetrovko za Fulham, je nato napravil prekršek še v svojem kazenskem prostoru. Mitrović je nerodno udaril tekmeca in Marriner je pokazal na belo točko. Kazenski strel je realiziral rezervist Sharp. To je bil šele 2. zadetek rezil v letošnji sezoni.

V samem zaključku tekme je Mitrović dvakrat prišel do zaključnega strela z glavo, a Srbu je boginja Fortuna danes obrnila hrbet.

Tekma se je končala z izidom 1:1. Obe ekipi sta osvojili prvo točko v sezoni.

Burnley je tako edina ekipa, ki ostaja na 0.