Wijnaldum: Pickfordov štart? Neumen in pretiran!

Premier Liga 21. Okt 202010:08 > 10:12
Laurence Griffiths/Getty Images

Pretekli vikend je nogometno sceno na Otoku pretresla poškodba Liverpoolovega branilca Virgila van Dijka, ki jo je skupil v duelu z vratarjem Evertona Jordanom Pickfordom. Situacijo je pokomentiral Van Dijkov klubski in reprezentančni soigralec Georginio Wijnaldum.

Vratar Evertona Jordan Pickford je v eni izmed akcij na začetku tekme zelo nerodno štartal na nogo Van Dijka in ga težje poškodoval. Nizozemski branilec je strgal kolenske vezi in je najverjetneje že končal s to sezono.

Še vedno smo vsi pretreseni. To ni normalno. Težko je dojeti, kaj se je zgodilo. Mislim, da nihče od nas po tem dogodku ni mirno spal. Ekipa je to s težavo sprejela. Normalno je, da smo zaradi celotne situacije zelo jezni. Način, na katerega je Pickford štartal na Van Dijka je po mojem mišljenju neumen. Verjamem, da ga ni želel poškodovati, vendar štartal je tako, da je bilo takoj jasno, da ni razmišljal o morebitnih posledicah,” je povedal Wijnaldum in dodal:

Nogomet je poln nesrečnih slučajev. Velikokrat se zgodi, da enostavno nimate sreče in nekoga poškodujete, vendar ta dogodek je kljub vsemu nekaj nedopustnega.

Liverpool bo znova na delu v sredo ob 21. uri, ko ga čaka tekma lige prvakov z Ajaxom. Obračun lahko spremljate na Sportklubu 1.