Joey Barton suspendiran za 18 mesecev!

Premier Liga 26. Apr 201714:21 > 14:24
Clive Brunskill, Getty Images Sport

Nogometna zveza Anglije je danes sporočila, da je vezist ekipe Burnley, Joey Barton, za leto in pol suspendiran iz vseh nogometnih aktivnosti, saj je sodeloval v prepovedanih stavniških poslih. Zloglasni Barton se je tako znova znašel v soju žarometov zaradi napačnih razlogov.

Odločitev FA v veljavo stopa nemudoma, kar pomeni, da je Joey Barton že zaključil letošnjo sezono, igrati pa ne bo smel celotno naslednjo sezono in še pol naslednje. Po pravilih FA je sodelovanje v stavničarskih aktivnostih neprimerno obnašanje za profesionalne nogometaše.

V pojasnilu odločitve Angleške nogometne zveze lahko preberemo, da je Joey Barton v obdobju med 26. marcem 2006 in 13. majem 2016 sodeloval pri kar 1260 stavah. Neodvisna preiskovalna komisija pa je sprejela odločitev, da se mora Bartona tudi denarno kaznovati, zato bo Anglež za svoje nečedne posle plačal tudi 30 tisoč funtov.

“Priznam, da sem kršil pravila, namenjena profesionalnim nogometašem, toda mislim, da je kazen prehuda. Boril sem se proti odvisnosti od stav in o tem je bila obveščena tudi zveza. Žal mi je, da niso vzeli v obzir, da sem bil pri svoji odvisnosti vendarle tudi odgovoren,” pa je v svoj bran povedal zloglasni Barton.

Nekdanji vezist Glasgow Rangersov je že bil vpleten v stavničarsko afero, ko so ga lani septembra osumili, da je stavil na debakl takratnega velikega rivala Celtica.