Suarez: Na igrišču demon, doma pravi angel

Premier Liga 18. Mar 201412:18 > 12:19

Ljubljana – Zdi se, da pri Luisu Suarezu ni vmesne poti. Ali ga ljubiš ali sovražiš. Urugvajec za sebe pravi, da je doma pravi angel, napram tistemu Suarezu, ki ga poznamo iz nogometnih zelenic.

Nogometnega znanja Luisu Suarezu ne gre očitati. Trenutno je prvi strelec (25 zadetkov) in podajalec (10 podaj) Premier lige, ki velja za najmočnejšo in najboljšo ligo na svetu. A v svoji karieri ima tudi nekaj črnih pik. Zadnjo si je prislužil ob koncu minule sezone, ko je ugriznil branilca Chelseaja Branislava Ivanovića. Ker to ni bil njegov prvi tovrstni incident, si Suareza marsikdo predstavlja kot neukročenega divjaka.

Suarez pravi, da je v zavetju toplega doma daleč od tiste osebe, ki jo iz tedna v teden lahko gledate tudi na programih Sport Kluba. “Za mene bi to lahko bila težava, ker sem poznan po teh kontroverznostih. Na igrišču bom naredil vse za dres ekipe, ki ga branim, toda doma sem povsem druga oseba. Na igrišču sem takšen kakršen sem, toda izven terena sem veliko bližje angelu kot demonu,” je bil slikovit Suarez.

Navijači Urugvaja si bodo za vse večne čase zapomnili njegovo igranje z roko v četrtfinalnem srečanju proti Gani. Spomnimo, da je Asamoah Gyan takrat zastreljal najstrožjo kazen, Urugvaj pa se je veselil napredovanja. “Meni je najpomembnejše, da pomagam ekipi. Res je, igral sem z roko, toda nikogar nisem oškodoval. Sodnik je opravil svoje delo, izključil me je in dosodil enajstmetrovko za nasprotno ekipo,” se je v preteklost vrnil Urugvajec.

Suarez se nadeja, da bo izjemne igre v dresu Liverpoola prenesel tudi v reprezentanco, s katero se bo poskušal dokopati do kar čim boljšega rezultata na svetovnem prvenstvu v Braziliji. “Mislim, da je to ena mojih najboljših sezon. Zelo naporno delam v ekipi Liverpoola. Nadejam se uspešnega nastopa tudi na svetovnem prvenstvu, komaj čakam na začetek,” je dodal napadalec Liverpoola.

Redsi od ustanovitve Premier lige še niso okusili slasti zmage, zadnjega naslova angleškega prvaka so se veselili leta 1990. “To je velik klub, ki nekaj časa ni igral v Ligi prvakov. To bi bilo fantastično, da bi se uvrstili v to tekmovanje. Letos imamo lepo priložnost. Drugi mi pravijo, da je igranje Lige prvakov na Anfieldu nepozabna izkušnja,” se nadeja Suarez.

Author: Ž. Š., Foto: Getty Images