Kean v Everton za rekordno vsoto

Getty images/Mark Robinson

Everton je v svoje vrste privabil angleškega reprezentanta Michaela Keana. Za branilca bo klub iz Liverpoola odštel 30 milijonov funtov, kar je izenačitev klubskega rekorda.

24-letni osrednji branilec Burnleyja, ki se je nogometa učil v Manchester Unitedu, ima za seboj sijajno sezono na Turf Mooru. Z odličnimi predstavami je prepričal tudi selektorja angleške reprezentance Garetha Southgata, ki je Keanu ponudil priložnost zaigrati za reprezentanco.

Manchester United si je Keana želel zvabiti nazaj v njegov matični klub, a se je mladi branilec odločil za prestop na modro stran Liverpoola.

Everton letošnje poletje ne varčuje z denarjem, saj so do sedaj zapravili že 90 milijonov funtov, prestopni rok pa se je šele začel. Kean je že njihova peta letošnja okrepitev, saj so pred njim v klub prispeli še Davy Klaassen, Henry Onyekuru, Sandro Ramirez in vratar Jordan Pickford

“Navdušen sem nad prihodom v Everton. To je fantastičen klub z zvestimi navijači in bogato tradicijo, zato komaj čakam jutrišnji trening, ko bom spoznal nove soigralce,” je Kean povedal za klubsko spletno stran.

“Trener je bil ključen pri mojem prihodu. Igral je na enaki poziciji kot jaz in bil je eden najboljših branilcev na svetu,” je mladi Anglež povedal o svojem novem trenerju Ronaldu Koemanu.

“Gledal sem veliko letošnjih Evertonovih tekem in mislim, da mi njihov način igre odgovarja. Prepričan sem, da je Everton prava odločitev zame,” je zaključil.

Michael Keane bo imel v novem klubu veliko konkurenco, saj na njegovi poziciji igrajo Ashley Williams, Phil Jagielka in Ramires Funes Mori, zato bo zanimivo videti, kako se bo znašel v svoji prvi sezoni na Goodison Parku.