Neumorni Klopp uspel, Keita na poti na Anfield

Premier Liga 28. Avg 201716:25 > 16:27
Boris Streubel/Bongarts/Getty Images

Večmesečna prestopna saga okoli vezista Leipziga Nabyja Keitaja je prišla h koncu, potem ko je nemški strateg Jurgen Klopp enega izmed igralcev na svojem spisku želja pripeljal v moštvo, kjer bo zaigral šele prihodnje leto. Liverpool bo zanj moral odšteti 60 milijonov evrov.

James Pierce je dobro obveščeni angleški novinar z viri zelo blizu dogajanja v Liverpoolu, ta pa je objavil, da bo nogometaš iz Gvineje danes opravil vse zdravniške preizkuse, potem ko je Naby Keita že podpisal pogodbo z vodilnimi možmi kluba iz Anfielda.

Jurgen Klopp, trener Redsov, je Keitaja dolgo želel v svojem moštvu, na naslov Leipziga pa je že lani prišla astronomska ponudba, a so jo zavrnili, pa čeprav je Liverpool najprej ponudil kar 70 milijonov evrov.

12 mesecev kasneje se je Kloppu želja le uresničila, Keita je z Liverpoolom podpisal za 55 milijonov evrov, pa čeprav bo Leipzig letos igral v Ligi prvakov, a mu enostavno ne morejo ponuditi toliko denarja, da bi ostal v Nemčiji.

Keita je leta 2016 v Leipzig prišel iz bratskega Salzburga, v premierni sezoni Bundeslige pa je zaigral na 31 tekmah in dosegel osem zadetkov.