Emre Can v Juventus, Barkley v Chelsea

Premier Liga 5. Jan 201813:14 > 13:23
Michael Regan, Getty Images

Vezni nogometaš Liverpoola Emre Can se je dogovoril za prestop v Juventus. Angleški in italijanski mediji poročajo, da se bo v najtrofejnejši klub na Apeninskem polotoku preselil poleti, ko se mu izteče pogodba.

Alexander Hassenstein, Getty Images

Nemški reprezentant je na Otok prišel leta 2014, pred tem pa bil dve sezoni član Bayerna in Bayerja. Canu pogodba poteče 30. junija letos in po pravilih FIFA je prost, da si že v predhodnih šestih mesecih pred odhodom lahko poišče novo sredino.

Trener Liverpoola Jürgen Klopp je zadovoljen, da bo Can vsaj do konca sezone ostal v njegovi ekipi, medtem ko vodstvo nad njegovim odhodom ni tako zelo navdušeno ter si na vse pretege prizadeva, da ga prepriča v nov podpis. Can je za svoj trenutni klub v preteklih treh sezonah dosegel 11 golov.

Pomemben člen svoje ekipe bodo izgubili tudi na “modrem” delu mesta, saj je vezist Ross Barkley podpisal pogodbo s Chelseajem. 24-letnik je za angleško reprezentanto zbral 24 nastopov in 2 gola.

Barkley je otrok Evertona, zadnjih 7 mesecev je bil poškodovan, z londonskim klubom pa se je dogovoril za 5,5-letno pogodbo.