Kane pri Arsenalu ni uspel, ker je bil "bajsi"

Premier Liga 12. Feb 201817:31 > 17:45
Catherine Ivill/Getty Images

Nekdanji vodja Arsenalove akademije meni, da Harry Kane v podmladku "topničarjev" ni ostal zato, ker je bil nekoliko debelušen. Danes najboljši napadalec Tottenhama je kot deček to najbrž težko prenesel, saj je v mladih letih navijal za Arsenal.

Harry Kane bi lahko v soboto Arsenalu dal še kakšna dva gola, a je že s titstim enim Spursom prinesel še kako pomembno zmago v mestnem derbiju. Navijači “topničarjev” danes lahko upravičeno žalujejo za visokoraslim Harryem, saj so ga nekoč imeli v svojih vrastah.

Nekdanji direktor akademije londonskih rdeče-belih je pred dnevi angleškim medijem zaupal, da so se (takrat še) na Highburyu Kanea odkrižali zato, ker ni izpolnjeval standardov fizične pripravljenosti.

https://twitter.com/futballnigeria/status/963091164156039168

Žal drži, da smo mu dali izpisnico. Bil je debelušen, ne prav športno grajen, a očitno smo se zmotili,” je dejal nekoč prvi človek Arsenalovega podmladka Liam Brady.

Tudi Tottenham ga je nekajkrat posodil, a je bil še naprej zelo delaven in odločen, da je na koncu uspel,” dodaja Brady, ki je šel celo tako daleč, da je Kanea postavil med najboljše igralce sveta, ob bok Lionelu Messiju, Cristianu Ronaldu in Robertu Lewandowskemu.