Bo Arsenal angažiral Luisa Enriqueja?

Premier Liga 21. Apr 20188:31 > 8:38
Gonzalo Arroyo Moreno/Getty Images

V petek so navijači Arsenala izvedeli, da klub zapušča dolgoletni trener Arsene Wenger. Slavni londonski klub bo v naslednji sezoni torej vodil nov manager. Toda kdo?

Po 22 letih pri Arsenalu se bo strokovni štab zamenjal. Wenger torej ne bo več manager, njegovo mesto pa bo težko zapolniti, saj je francoski strateg dosegel tudi nekaj lepih uspehov. Eden izmed kandidatov naj bi bil po poročanju angleških medijev Luis Enrique, ki je od lanske sezone brezposeln.

Britanski tabloidi pišejo, da ima Luis Enrique takšno filozofijo, ki je zelo všeč odgovornemu za odločanja o postavitvi novega storkovnjaka, Raulu Sanllehiju, toda obstaja velika težava. Španec naj bi želel enak znesek, kot ga je imel na klopi topničarjev Wenger.

Poleg Barcelone je Enrique služboval tudi v Barceloni B, vodil Celto in Romo, kot igralec pa se je izkazal v dresih Sporting Gijona, Real Madrida in, seveda, Barcelone. S slednjo je bil kot trener dvakrat španski prvak, enkrat evropski prvak ter trikrat pobral pokalni naslov.

S trenersko funkcijo so angleški mediji začeli povezovati tudi nekdanjega vezista londonskega kluba, Patricka Vieiro, a je Francoz že povedal, da je v ZDA zadovoljen s službovanjem pri New York Cityu.