Kroos: ''Sane se mora izboljšati''

Getty Images/Alexander Hassenstein

''Leroy Sane še ni izpolnil svojega potenciala in mora izboljšati svoj odnos, da pride do tega,'' je povedal njegov soigralec v nemški reprezentanci Tony Kroos.

Shaun Botterill/Getty Images

22-letni Sane ni igral na Svetovnem prvenstvu, a se vrača v reprezentanco na torkovi tekmi Lige narodov proti Franciji in v nedeljo proti Peruju.

V letošnji sezoni je za Manchester City odigral vsega 30 minut, na zadnji domači tekmi v soboto proti Newcastlu (2:1) pa sploh ni bil vpoklican v ekipo.

”Včasih imaš občutek po Leroyevi telesni govorici, da je popolnoma enaka, če zmagamo ali izgubimo,” je dejal Kroos. ”Je igralec, ki ima vse, kar potrebuje igralec svetovnega kova, a včasih mu je treba povedati, da se mora lepše obnašati.”

Sane je osvojil nagrado za najboljšega mladega igralca leta 2017/18, v lanski sezoni je dosegel 10 zadetkov in vpisal 15 asistenc v Premier ligi.

”Kar je kristalno jasno, je njegova kvaliteta, hitrost, leva noga. Če igra, je pravo orožje,” je dodal vezist madridskega Reala. ”Ima kvaliteto, še posebej za nas, a mogoče selektor ocenjuje njegove nastope za reprezentanco in ni zadovoljen. Lansko sezono je bil fantastičen s Cityjem, ampak Pep [Guardiola] ima enak problem – iz njega poskuša izvleči najboljše.”