Napoved novega kroga PL: Devetica – resnica

Premier Liga 19. Okt 201816:12 > 16:19
Getty Images

Nov krog, nova stvarnost! Še zlasti ta, ki nas čaka ta konec tedna. Vrnitev iz reprezentančnih taborov za marsikaterega igralca predstavlja zelo posebno spremembo.

9.krog v Premier ligi bo otvoril super-derbi, zabava pa se bo – strnjena pretežno v sobotno popoldne – nadaljevala v zmernem tempu. Za večino najboljših načeloma precej sproščeno. A le načeloma.

Štart bo fluorescentno podčrta in napet kot struna! Na vedno sladko-kislo-pikantnem obračunu med Chelseajem in Manchester Unitedom bodo nastopili tudi trije Španci, ki so bili v ponedeljek v Sevilli trpko poraženi – in na taisti tekmi so veličastno zmagali prav Angleži!

Kadarkoli je v državni enajsterici Marcos Alonso, Španci izgubijo. Ko pa Alonsa ni v Chelseajevi postavi, Chelsea rekdo kdaj zmaga. Alvara Morato lahko preskočimo, kajti malo je verjetno, da bo proti Unitedu zaigral v prvi postavi. Še bolj zanimiv pa je primer Unitedovega golmana Davida De Gee. Proti Angležem ni uspel zaustaviti niti enega strela v okvir svojih vrat. Morda ga bo njegov naslednik v teh Kepa Arrizabalaga – seveda Chelseajev vratar – dodatno spodbudil k novi odlični predstavi. De Gea na Stamford Bridgeu navadno ne brani slabo, prej obratno. Dobre volje je najbrž tudi Jorginho, ki je z Italijo pred dnevi končno uspel zmagati. Zelo negotova tekma nas čaka.

Laurence Griffiths/Getty Images

Za umiritev strasti imamo nato na urniku Manchester City proti Burnleyju ter Tottenham proti West Hamu. Zmagovalec prve tekme ne bi smel biti vprašjiv. Poškodovani Kevin De Bruyne ni več poškodovan. City bi moral odigrati odlično. Zato pa se mora West Hamovih protinapadov na Wembleyju zelo paziti Tottenham.

Huddersfield pričakuje Liverpool. Kaj že njihovega? Tepež, kaj pa drugega. Jürgen Klopp proti svojim najboljšim prijateljem Davidom Wagnerjem, trenerjem domačih, nikoli ne popušča.

Zelo zanimivi sobotni pari so tudi Wolverhampton-Watford, Cardiff-Fulham in Newcastle-Brighton. Z zavzeto igro bi Watford nemara lahko presenetil. Fulham ima lepo priložnost, da dokončno pozabi na čelno, ki jo je pred dvema tednoma dobil od Arsenala. Newcastle pa se se dobro zaveda, da če je v prvih 70-ih minutah svoje zadnje tekme povozil Manchester United, da bi v 90-ih zmogel marsikoga med manj zvezdniškimi. Toda Brighton je taktično vražje stabilna celota.

Pričakuje se, da bo tudi Everton potegnil svojo dobro formo. Pa ne potegnil čez glavo in še malo zadremal. Pač pa potegnil tudi do nedeljskega popoldneva, seveda, ko ga obišče Crystal Palace. To bo edino srečanje v ligi tisti dan.

Ponedeljekov večer si gre rezervirati za ogled Arsenala in Leicester Cityja. Tu bi lahko prišlo do presenečenja, kajti Leicester City jih ne požira proti koncu obračunov. To pe je natančno takrat, ko se Arsenal vendarle in dokončno odloči, da bo z enim, dvema, tremi goli svojega tekmeca grobo užalil. Druga resnica pa je ta, da Arsenal zelo trpi, mu nasprotnik zagrozi protinapadalno. Tudi ta bo odlična!

Pa lep nogometni vikend!